16 במאי 2020

קציצות דגים גרסה אשכנזית

קציצות דגים מרוקאיות בנוסח אשכנזי

08/07/2019

חשקה נפשי בקציצות דגים. מה זה חשקה? פיזרתי רמזים בכל מקום אפשרי אבל בגלל שאלו היו רמזים ולא מפורשים נפשי לא קיבלה את מאוויה.

מה עושים במקרה כזה? 

אין ברירה, שלחתי שליחים אל חנות הדגים וקיבלתי קילו של דגי אדמונית ובורי טחונים היטב ואז ניגשתי למלאכה ....

ומה היה לנו? 

קילו דגים טחונים

3/4 כוס קוואקר מהיר הכנה 

2 ביצים 

פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם 

מלח, פלפל, 

1 כף גדושה אבקת מרק עוף 

פפריקה מתוקה 

לערבב הכל יחד ולהשהות במקרר כשלוש ארבע שעות . 

הרוטב 

בסיר שטוח  - שמן זית,  4 שיני שום קצוצות

2 קופסאות של עגבניות מרוסקות (משתמשת באלו של muti) 

פלפל אדום קצוץ 

מבשלים במשך 5 דקות ומוסיפים קופסת רסק עגבניות, מעט סוכר (השתמשתי בסוויטאנגו) , כוס מים רותחים .

תיבול במלח, פלפל, אבקת מרק עוף 

2 קוביות ג'ינגר של דורות 

כף פפריקה מתוקה

מעט כורכום

לבשל במשך כעשר דקות .

ליצור כדורים מתערובת הדג ולהניח ברוטב . להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כארבעים דקות. 

כעת חסרה רק חלה טרייה , לטבול ולאכול. 

יצא ....אש (לי הרוטב חריף surprise כנראה בגלל הג'ינגר) אבל טעיםםםםםם 



אין תגובות:

פרסום תגובה