22 באפריל 2020

לחם שיפון

שלום לכם וברוכים הבאים לבלוג המחודש שלי .....
כן, חזרתי לפלטפורמה הזו לאחר שהבלוג הקודם שלי הותקף על ידי האקר וכעת אט אט אנסה לשחזר את הרשומות שהיו. 
אשמח מאוד אם תשתפו את הבלוג בקרב חבריכם .

אנחנו נמצאים בקורונה טיים שבו האפייה והבישול הפכו לחלק בלתי נפרד מהווי הבית. קבלו כעת מתכון פגז ללחם בריא, משביע ובעיקר ביתי

לחם שיפון 

700 גרם קמח שיפון מלא
300 גרם קמח לחם 
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כפית סוכר 
כ- 3 כוסות מים פושרים 
גרעיני דלעת/חמניה 

בקערת מיקסר להניח את הקמחים,סוכר, שמרים - לערבב קלות 
להוסיף בהדרגה את המים והמלח, ללוש היטב כ- 10 דקות ובמהלכן להוסיף את הגרעינים . 

להשאיר להתפחה במקום חמים (אני מחממת תנור ל- 50 מעלות, מכבה) ומכניסה את הקערה כשהיא מכוסה בניילון נצמד ומגבת (פולניה...בחושך, לבד) למשך כ- 40 דקות, עד הכפלת הנפח. 

כעת - נוציא מהקערה, נוריד נפח על ידי מספר מכות אגרוף (הוצאת אגרסיות) לחלק לשני חלקים, לעצב לשני כיכרות. 
להניח בתבניות משומנות ומקומחות ושוב...לכסות בניילון ומגבת ולהניח להתפחה במקום חמים כשעה וחצי. 

לחמם תנור ל- 200 מעלות . 
לרסס במעט שמן את הלחמים, לפזר מעל גרעינים או שיבולת שועל , לחרוץ חריצים .
לאפות כ-45 דקות 



2 תגובות: