18 בספטמבר 2020

עקיצת הדבורה טבעונית 2

 


ראש השנה 

אחד ממאכלי/מתוקי החג המסורתיים מאז ומעולם, עוד בבית הורי, היתה עוגת עקיצת הדבורה  ואין שנה שלא אכין אותה. 

מכיוון שיש בנינו טבעונית חיפשתי גירסה שתמצא חן בעיני כולם.... שנה שעברה הכנתי אותה עם שמרים ואילו השנה חיפשתי אחת ללא ..... ישנם ברשת מתכונים רבים ואני הרכבתי לעצמי את המתאים לי ממספר מתכונים שונים. 

עוקץ הדבורה טבעוני

לעוגה:

2 כוסות קמח

1 כוס חלב סויה

100 גרם רסק תפוחים

כפות מיץ לימון

1/3 כוס שמן

1  שקית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

2 כפות  תחליף דבש 

1 כפית תמצית וניל

 1/2 כוס סוכר

לקרם הוניל:

1 שמנת מתוקה צמחית

1 אינסטנט פודינג וניל

1/4 כוס חלב סויה

לציפוי השקדים:

100 גרם שקדים פרוסים

2 כפות סוכר

1 כף תחליף דבש

 

אופן ההכנה

למזוג לכוס את החלב ולהוסיף את מיץ הלימון ולהניח בצד. 

 ציפוי השקדים:

קולים במחבת את השקדים הפרוסים עם 2 כפות סוכר, כשהסוכר נמס מוסיפים כחצי כף תחליף דבש  ומערבבים היטב. מניחים להצטנן .

העוגה:

בקערה לערבב את החומרים היבשים : קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה וסוכר

 להוסיף את החלב , שמן, רסק תפוחים,תחליף הדבש, תמצית וניל ולערבב היטב.

להעביר לתבנית עגולה משומנת 

לפזר מעל העוגה את השקדים שהכנו. 

לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה 

כשהעוגה יוצאת מהתנור, בעודה חמה, נזלף מעל  את מה שנותר מתחליף הדבש (או יותר...)

לקרר את העוגה היטב 

להכין את קרם הוניל 

נחצה לרוחבה את העוגה שהתקררה לה בינתיים

למרוח את קרם הוניל ולכסות בחלקה העליון של העוגה .





אין תגובות:

פרסום תגובה