16 במאי 2020

עוגת "דבש" טבעונית

חגי תשרי הם חגי הדבש ומה עושה מי ששונא דבש? כן, יש כאלה ולא רק הטבעונים ....
תוסיפו לכך את העובדה שהטבעונית הפרטית שלי חזרה לארץ והנה העוגה האולטימטיבית עבורה (וששששש...גם עבורי ועבור הנכד ...ובקיצור, כל מי שטעם הופתע ).
העוגה יוצאת עסיסית וטעימה ומקורה באתר השף הלבן 

 

עוגת "דבש" טבעונית – השף הלבן

רכיבים:

  • כפית קינמון
  • קורט מלח
  • גביעי מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
  • 1/2 כוס סילאן טבעי
  • 1/2 כוס שמן
  • 230 גרם רסק תפוחים
  • אבקת סוכר לקישוט מעל
  • כוסות קמח
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3/4 כוס סוכר

איך מכינים:

1.    מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית קוגלהוף משומנת.

2.    בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים היבשים- קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, סוכר, קינמון וקורט מלח.

3.    בקערה נפרדת מניחים את המרכיבים הרטובים- מעדני סויה BIO בטעם טבעי, סילאן, שמן ורסק תפוחים, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

4.    שופכים את תערובת המרכיבים הרטובים לקערת המרכיבים היבשים ומערבבים בעזרת כף עד שכל המרכיבים היבשים נטמעים לתערובת חלקה.

5.    מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים 25-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וספוגית למגע. מצננים לפני שהופכים את העוגה על צלחת הגשה. מפדרים באבקת סוכר.




אין תגובות:

פרסום תגובה