1 באוקטובר 2020

מרק חרירה

 סתיו בחלוני וריח המרק מתחיל לעלות ברחבי הבית. 

אחד המרקים האהובים עלינו הוא מרק חרירה שמהווה ארוחה מלאה בפני עצמה. 

ישנם גרסאות רבות למרק הזה כאשר אני דבקה בגרסה שהופיעה בפורום ישן נושן כאשר אני מסיבה אותו לטעמינו .


חזרתי הביתה מהעבודה, וחיש קל, תוך פחות מחצי שעה (כולל חיתוך ) היה מרק מוכן לאכילה. 



הפודי התגלה כמציל  הלאומי. 


מרק חרירה צמחוני – דיתה של נונה (עושים שוק)

כוס חומוס מושרה לילה(אני שמתי סנפרוסט)
1 כוס עדשים ירוקים מושרים (סנפרוסט)
3-4 עגבניות קצוצות
2-3 בצלים ענקיים קצוצים
חצי חבילת כוסברה
חצי חבילת פטרוזיליה
סלרי לפי טעם
כל הירוקים קצוצים דק.
1 כוס איטריות דקיקות למרק
חצי כוס קמח
מיץ מלימון או שניים תלוי בטעם-כמה אוהבים חמוץ
מלח
1/2 כפית כורכום
פלפל שחור
אם משתמשים ניתן להוסיף כף אבקת מרק

לטגן בצל בצריבה.
להוסיף את הקיטניות ,עגבניות, סלרי ומחצית מכמות הפטרוזיליה והכוסברה. להוסיף את הקמח מהול במעט מים.
להוסיף מים ולהוסיף תבלינים .
להפעיל סיר לחץ ל- 10 דקות .
לשחרר לחץ ולהוסיף את האטריות , לטעום תיבול ולשפר.
להפעיל שוב סיר לחץ ל- 1 דקה.

זהו, המרק מוכן.... נסו להתאפק ולא לאכלו מיד ...קשההההה



אין תגובות:

פרסום תגובה