16 במאי 2020

קציצות טופו ברוטב מעודן

פתאום, באמצע החיים, מצאתי את עצמי מכינה קציצות טופו ??
ואני בכלל לא טבעונית והטבעונית הפרטית שלי בכלל באפריקה . זה לא שלא הכנתי קציצות טופו בעבר אבל הן יועדו לטבעונית ואני הייתי הספיח והיום .... 

השתמשתי בטופו של חברת ליב המיוצר במשק ויילר שנחשב ליצרן הטופו המוביל בישראל. מוצרי הטופו עשירים בחלבון, ללא חומרים משמרים וללא הנדסה גנטית.

לקציצות 

חבילת טופו אורגני של חברת ליב (500 גרם) 

1/3 כוס אגוזי מלך 

1/3 כוס קמח חומוס 

2 כפות טחינה גולמית

1/2 כוס קוואקר דק 

בצל חתוך גס 

פטרוזיליה 

שום

מלח, פלפל 

לרוטב:

בצל קצוץ

2 קופסאות רסק עגבניות 

1 קרם קוקוס 

תבלינים לפי הטעם - מלח, פלפל, קארי, שום , גינגר 

ההכנה 

להכניס את כל חומרי הקציצות למעבד מזון ולטחון לתערובת חלקה ולהשהות במקרר כחצי שעה .

לאחר מכן להכין קציצות וכעת יש שתי אפשרויות :

האחת- לטגן במחבת ללא שמן להזהבה 

השנייה לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 15 דקות .



בינתיים נכין את הרוטב :

במחבת עמוקה להזהיב בצל, להוסיף את שאר החומרים ולבשל כרבע שעה. כעת נוסיף את הקציצות אל הרוטב לבישול קצר.



אין תגובות:

פרסום תגובה