30 במאי 2020

מוס קרמל מלוח

הטבעונית חגגה יום הולדת, מזל טוב לחוגגת ואיך לא נמלא את בקשתה לעוגה מיוחדת? 

ראינו ברשת מתכון שמישהי מהגולשות אילתרה למוס קרמל מלוח...אהבנו. 

אז אילתרנו מהאילתור וסליחה עם זו שאין לי את שמה (ואם מי מכם שקורא/ת את הפוסט יודע על מי מדובר, אנא ידעו אותי על מנת שאוכל לתת קרדיט)



וזה הולך ככה ...

שכבת הבסיס 

3 כוסות בייגלה (150 גרם)
6 כפות שמן קוקוס מומס
6 כפות חמאת בוטנים טבעית
2 כפות מייפל

לרוטב קרמל:
חצי כוס סוכר לבן
2 כפות מים
חצי פחית (200 גרם) קרם קוקוס
רבע כפית מלח

למוס שוקולד חמאת בוטנים:
פחית קרם קוקוס
200 גרם שוקולד מריר
רבע כוס חמאת בוטנים
חבילת אינסטנט פודינג וניל 
שמנת מתוקה צמחית 


להמיס בבאן מארי שוקולד וקרם קוקוס, לערבב היטב ולקרר כ- 3 שעות (אני השארתי במקרר לילה)

הכנת התחתית - לטחון במעבד מזון את כל חומרי התחתית. 
לשמן תבנית 22 לרפד ולהדק את פרורי הבייגלה . לאפות 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. לקרר . 

הכנת רוטב הקרמל 

בסיר קטן לשים סוכר ומים ולחמם על אש גבוהה למשך כ- 7 דקות , כאשר כל העניין מקבל צבע זהוב להוסיף פנימה את קרם הקוקוס. בשלב זה לא להבהל, הכל יבעבע ויראה כמתגבש אבל תפקידנו לערבב היטב עד שהכל נמס.
להנמיך את האש ולתת כחצי שעה ויותר עד שמסמיך (הבדיקה נעשית על גבי צלוחית - כמו בהכנת ריבה ...מוציאים מעט ומורחים על הצלחת לראות האם מספיק יציב). יש לערבב כל כמה דקות . 
את כל התערובת הזו נמזוג על התחתית שהתקררה . נכניס להקפאה למשך כשעתיים. 

עד כאן הכנתי על פי המקור .....

שכבת המוס 

זוכרים שקררנו את תערובת השוקולד? 
נוציא אותה מהמקרר אל קערת המיקסר, נוסיף אינסטנט פודינג וניל, שמנת מתוקה צמחית ורבע כוס ממרח בוטנים . 
את כל הכבודה הזו נקציף למוס יציב ו...טעים . 

נמרח את המוס על התחתית עם הקרמל שהתקררה לה בינתיים , ניישר ונקשט . 

אני קישטתי בבייגלה מצופים בשוקולד (פרווה, אלא מה?) ושאר ממתקים. 




אין תגובות:

פרסום תגובה