16 במאי 2020

קציצות שעועית אדומה

בישול ארוחת שישי משפחתית הופכת לפרוייקט מאתגר כאשר קיימות מגבלות תזונתיות לחלק מהמשתתפים . 

כאשר מדובר על טבעונות יש להתגבר על מכשולים נוספים שאינם בהכרח קשורים לתזונה עצמה ...כן, הפסיכולוגיה משחקת פה תפקיד גדול .

ואני? אני מאותגרת ומנסה לעמוד בכך בהצלחה .....



הפעם עשיתי הכלאה בין מספר מתכוני קציצות שעועית אדומה שבכל אחד מהם נמצא מרכיב שנשואת האתגר איננה אוהבת ....

וחייבת להגיד ש.....אהבתי את התוצאה מאוד ...כן, כן ....אהבתי. 

אז מה היה לנו ? 

במעבד מזון בעל להב פלדה 

800 גרם שעועית אדומה סנפרוסט מופשרת ומסוננת

1 בצל

1 כוס קמח שיבולת שועל

1 בצל 

2 שן שום כתושות

2 כפות רוטב סויה

 1 כף שמן סומסום

 3 כפות טחינה גולמית

1 כף תחליף ביצה מהול בשתי כפות מים (אפשר גם לוותר)

1 כפית פפריקה מתוקה

מלח פלפל על פי טעם

להכניס הכל למעבד מזון ולטחון לתערובת אחידה .
להשאיר במקרר למשך כשעה

הכנת הרוטב (בסיר שניתן להכניסו לתנור )

מעט  שמן קנולה

בצל וקצוץ דק

230 גרם עגבניות מרוסקות (1 קופסא קטנה)

 כפיות פפריקה מתוקה

 כף רוטב צ'ילי מתוק

כוס מים

2 כפיות קורנפלור מהולות במעט מים

מלח, פלפל שחור גרוס

לטגן מעט את הבצל עד שמזהיב , להוסיף את התבלינים , עגבניות ומים . לבשל מספר דקות ולהוסיף את הקורנפלור . ליצור כדורים מהתערובת הטחונה ולהוסיף בעדינות לרוטב.

לבשל כרבע שעה ולהכניס לתנור לעוד כחצי שעה , ללא מכסה.



אין תגובות:

פרסום תגובה