16 במאי 2020

שטרודל תפוחים

תפוחים ....אוהבת אותם בעיקר בתוך מאפים.

והכי הכי אוהבת שטרודל תפוחים, חם, מתפצפץ בפה עם רוטב וניל מעל ..... כן, כמו זה בקונדיטוריה Demel בוינה (אוי, הריר ניגר) אבל אותו אני מתכננת לשבוע הבא 

בינתיים, הינדסתי לי מתכון בקלי קלוטו ובכדי לפשט את העניין עוד יותר השתמשתי לי בדפי פילו המצוננים והמצויינים של שימרית.  הבצק ללא חומרים משמרים, נוח מאוד לשימוש ואינו מתייבש במהירות. 



אז בואו נתחיל

5 תפוחי עץ סמיט קלופים וחתוכים לקוביות 

1/2 כוס סוכר דמררה 

1/3 כוס מיץ לימון 

קינמון לפי הטעם 

להניח בקערה למשך חצי שעה ולנקז נוזלים. 

להוסיף 1/2 כוס פרורי לחם ולערבב

לפרוס דף פילו ולרסס בשמן , מעט סוכר, דף פילו נוסף וכדומה - 4 עלים .

להניח 1/3 מהמלוי במרכז הדף, לקפל מהצדדים ולגלגל .

להניח בתבנית ולמרוח שמן . 

כך נבצע בשלוש רולדות ....

את הרביעית הכנתי עם גבינה (ערבבתי טוב טעם עם סוכר וניל) . 

את הרולדות נאפה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד שמזהיב . 

 


אין תגובות:

פרסום תגובה