29 בנובמבר 2014

מגלגלים


גם אני התחלתי לגלגל ....בפעם הראשונה בחיי גילגלתי ....
גילגלתי ו...הצליח לי cheeky
אה, מה גילגלתי? 
קובות cheekycheekycheeky....למה, מה חשבתם? 
הבת שלי ביקשה וקיבלה ....קובה סלק טעים טעים.....
מקור המתכון במאקו והנה הוא כפי שאני הכנתי 
למרק הסלק 
1/2 קילו סלק חתוך לקוביות 
3 כוסות מים 
1/4 כוס מיץ לימון
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
מלח, פלפל 
להביא לרתיחה , מתקנים תיבול . 
מילוי הקובה 
200 גרם בשר בקר
בצל קצוץ דק 
פטרוזיליה קצוצה 
מלח, פלפל,
1 כפית שמן 
לערבב היטב 
מעטפת 
כוס סולת 
1/2 כוס מים פושרים
1 כפית שמן
מלח 
לערבב היטב ולהשהות כרבע שעה 
לקרוץ מתערובת הסולת כדור (פינג פונג) ולשטח בכף היד . 
להניח כפית מהמילוי ולקפל את הקצוות ולסגור לכדור. 
להניח על צלחת/מגש וכך ליצור את כל הכדורים.


חשוב לעבוד עם ידיים רטובות.
להביא את המרק לרתיחה ולהכניס בעדינות את הכדורים פנימה. לאחר כדקה לטלטל מעט את הסיר על מנת שלא יידבקו הכדורים.



לבשל כעשר דקות על אש גבוהה , להנמיך את הלהבה ולבשל עוד כעשרים דקות.


בתיאבון.   

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה