9 בינואר 2015

כדורי בשר בתיבול טחינה

אחד התבשילים שאני מאוד אוהבת הם כדורי בשר ....ברוטב עגבניות או ברוטב פטריות, ברוטב חומוס או אפילו מטוגנים.
משחק הטעמים בהם הוא כל כך נרחב ואין סופי שאני יכולה לאכול מהם בכל יום ולהנות ממגוון טעמים שאינם משעממים.
הפעם המתכון מתבסס על רעיון של פירגה אשר הוסיפה באחד ממתכוניה גרגירי חומוס והדבר מצא חן בעיניי...
הטאץ' שלי לעניין היה תיבול הקציצות ....
חברים, חייבת לומר שזה היה שוס גדול ....
הוספתי לתערובת הקציצות  4 כפות של רוטב טחינה עגבניות ופלפלים של אחלה (שטראוס).  וואו....הקציצות יצאו אווריריות ובעלות טעם  מעולה. 


טוב, עפתי על הרעיון ...אז בואו נתחיל מההתחלה ...
1 ק"ג בשר בקר טחון (טרי, בוודאי שטרי)
2 ביצים
בצל מגורד 
3/4 כוס פרורי לחם או 2 פרוסות חלה רטובות וסחוטות. 
4 כפות רוטב טחינה עגבניות ופלפלים של אחלה 
מלח, פלפל
לערבב היטב ולהשהות במקרר עד הכנת הרוטב 

הכנת הרוטב 
לטגן 2 בצלים קצוצים עד הזהבה 
להוסיף 4 עגבניות קלופות וקצוצות לקוביות 
להוסיף 500 גרם גרגירי חומוס (אני השתמשתי בסנפרוסט, אם משתמשים בחומוס רגיל יש להשרות ולבשל קודם לכן)
כף פפריקה מתוקה
כף רוטב צ'ילי מתוק
מלח, פלפל
1.5 כוס מים 

לערבב היטב ולבשל כחצי שעה ולתקן טעמים....
בידיים רטובות ליצור כדורים מהתערובת ולהוסיף אותם אל הרוטב .
לבשל כחצי שעה נוספת. 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה