23 באפריל 2015

סלט עדשים והרבה טוב

עדשים שחורות....הלהיט החדש בבית ...
ומי הן אותן עדשים? זוהי קטניה העשירה בסיבים תזונתיים , בחלבון ודלת שומן ומלח. כינויה בשם "עדשי קוויאר בלוגה" מביע את היחס של אלו הנשבו בקסמה ... כן, גם אנחנו בין השבויים. 
אני משתמשת בהן לרוב לסלטים לאחר בישול במים בן 15-20 דקות המשאיר אותן מעט "אל דנטה" . 
את הסלט שהכנתי השבת אכלתי באחד מבתי הקפה הגדולים (אבל מפאת חסרון B12 אינני זוכרת היכן cheeky), הצלחתי לעלות על מרבית המרכיבים ולהתאימו לטעם המשפחתי. 
אומר מראש כי בסלט המקורי היתה כוסברה שמיידית הוסרה מהרשימה שלי .
זהו הסלט כפי שהכנתי אותו:
ראשית בישלתי במים 200 גרם עדשים השחורות לדרגת אל דנטה  , לסנן 
הכנתי שקית קוסקוס על פי הוראות ההכנה שעל השקית (בהכנה המהירה ללא בישול), לפוררו כראוי.
לערבב בקערה יחד את העדשים והקוסקוס . 
80 גרם אגוזי מלך קלופים  - לקלות לשבור לחלקים גסים.
80 גרם שקדים מולבנים משובבים - לקלות 
80 גרם חמוציות (אני משתמשת באלו ללא תוספת סוכר)
2 חופני נבטים 
4 גבעולי סלרי קצוצים דק 
200 גרם גבינה צפתית חתוכה לקוביות 
בצל סגול קצוץ דק 
התיבול: 
שמן זית
מיץ לימון 
מלח (בזהירות, בגלל הגבינה המלוחה)
פלפל שחור
לערבב הכל יחד, לתבל ולתקן תיבול ו....בתיאבון .



אין תגובות:

פרסום תגובה