23 באפריל 2015

פשטידת מצות

הפשטידה הזו בחוסר סבלנות מקורה ....אחרי ששנה שעברה היתה לי הצלחה עם המצות המגולגלות רציתי לשחזר אותה. 
הכנתי מילוי של ירקות בסגנון סיני - קצצתי בצל, גזר, כרוב, ברוקולי, גמבה (נעזרתי לתגבור גם בלקט סיני קפוא) , פטריות קצוצות. 
הקפצתי, תיבלתי , הוספתי כף קמח לעיבוי התערובת.....ויצאתי לדרך 
הרטבתי מצות, ניסיתי לגלגל ו...נשברו.....
ניסיון שני ...נכשל 
וכך גם הנסיונות הבאים .....בסוף נשברתי אני ....
את המצות השבורות הנחתי בצד לשימוש אחר (נחשו, מה?)
לתערובת הנ"ל הוספתי ביצה וערבבתי היטב.
הכנתי רוטב בשמל (מעט חמאה, כף קמח לערבב עד שנספג . להוסיף כוס חלב ולבשל תוך ערבוב עד הסמכה). 
שימנתי תבנית 
להניח 2 שכבות של מצות מורטבות .
לשפוך מעל את התערובת ומחצית מהבשמל
2 שכבות נוספות של מצות 
מעל שארית הבשמל ופרורי גבינה צהובה.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 40 דקות. 
יצא מעולה ....




ומה בשאריות המצה שנשברו ...נו, מה חשבתם? בוודאי שהוכנה מצה בריי שהמתינה למאחרי קום ולספורטאים שיצאו לרוץ ....


אין תגובות:

פרסום תגובה