ערב חג , כולנו במטבח ...המארח והמתארח , מי בסלטים, מי בקינוחים ומי בבישולים.
השנה, עקב נסיבות שונות חלקי בבישולים היה מועט ביותר אולם לא ויתרתי על הכנתה של עוגת המצות המיתולוגית שלי.
אין, אין ליל סדר ללא עוגת המצות הזו והנה אתמול, עלה החשש בראשה של אחותי שמא הפעם לא הבאתי ....אז יקירתי, לא להבהל ולמרות הכל העוגה הוכנה ....
ישנם מלא מתכונים לעוגת מצות אך אצלי זהו המתכון המנצח ...
אז מה במצרכים?
6 מצות
100 גרם שוקולד מריר משובח
100 גרם חלבה
שמנת מתוקה
בסיק קטן על האש נכניס את השוקולד+ חלבה+ שמנת מתוקה עד ליצירת תערובת חלקה.
כאשר מתקרר מעט להכניס למקרר ללילה או למקפיא לשעתיים שלוש.
התערובת צריכה להיות קרה מאוד.
לאחר שהתקררה (מאוד, אתם זוכרים?) נקציף לקצף יציב .
זהו, כמעט מסיימים ...
בצלחת גדולה (שמצה נכנסת אליה - אני משתמשת בתבנית פיירקס) - נשים חלב ומעט (או יותר, לפי הטעם) יין אדום מתוק , נערבב היטב.
נטבול מצה ונניח על תבנית הגשה (אני מכינה על קרש החיתוך ואח"כ מעבירה את הכבודה לתבנית) .
נמרח שכבה קרם ושוב מצה טבולה.
כך את כל השכבות . את השכבה העליונה נצפה מכל צדדי העוגה.
נעביר לצלחת הגשה/תבנית ...
ניתן לקשט מעל בסוכריות קטנות, פרורי חלבה, שוקולד לבן מגורד ובעצם בכל מה שתחפצו.
כשראיתי את העוגה שיצאה הפעם שמתי לב ש...כיאה לסקראפרית יצאו לי crackle מדהימים (סדקים וינטג'ים) אשר מתאימים גם לאדמה היבשה במדבר אותו חצו בני ישראל ביציאת מצריים ....
לכן הפעם לא קישטתי את העוגה ....זכר ליציאת מצריים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה