5 בספטמבר 2015

סלט עדשים שחורות


שלהי הקיץ ....חם...כן, גם לי חם...לא האמנתי שאני אומרת את זה אבל החום ובעיקר הלחות חיסלו אותי ....
מחפשת את הבישולים הקלים יותר, בלי להסחף לפינות של מזון מהיר או חסר איכויות בריאותיות. 
כאן בא לעזרתי משק צוריאל ....
קיבלתי משלוח ממשק צוריאל של גבינה צפתית מעודנת 5% וגבינה בולגרית 5% וחשבתי כיצד לשלבם במנה מהירה, קלילה, קיצית ובעיקר מנה שתכבד את אוכליה...



הסתובבתי וחשבתי....חשבתי והסתובבתי עד אשר נפלו עיני על ...עדשים שחורות, אחת מהאהבות החדשות שלי.
סלט עדשים היא מנה מכבדת את האוכל אותה - מכילה חלבונים, פחמימות ושלל ערכים תזונתיים מוערכים. 


אז ....

1 כוס עדשים שחורות
1 כוס בורגול 
1 עגבניה 
1 בצל
100 גרם גבינה צפתית 

בישלתי במים את העדשים, עד ריכוך. לסנן ולקרר. 
השריתי בקערה בורגול במים רותחים עד שיתרכך. לסנן. 
לטגן בצל אחד קצוץ עד להזהבה.
לקצוץ עגבניה לקוביות 

לערבב את המרכיבים יחד.
לתבל במיץ לימון, מעט כמון, מלח, פלפל שחור 
להוסיף גבינה צפתית חתוכה לקוביות ...
לערבב ו.....נראה אותכם מנסים להמנע מלאכול מיד. 






בעבר פירסמתי גרסאות חגיגיות יותר של הסלט - תוכלו לקרוא אותן כאן  וגם כאן 

אין תגובות:

פרסום תגובה