18 בספטמבר 2015

קציצות כרישה

יום  אחד שלח לי הזוגי מתכון לקציצות חדשות ... אצלינו בבית יש צמחונית שאנחנו דואגים מדי פעם לחדש לה את המגוון וכולם נרתמים למאמץ (וגם נהנים ממנו ומתוצאותיו, חייבת לציין). 
קציצות כרישה. 
כרישה? מה זה? 
ממרומי גילי ועדיין לא נגעתי בירק הזה, לא נגעתי בו פיזית, לא טעמתי אותו ....
טוב, הרמתי את הכפפה ומי שמכיר אותי יודע שקל מאוד לשכנע אותי לנסות דברים חדשים....

לקחתי 3 גזעי ענק (טוב, ככה זה נראה) , ניקיתי, קילפתי וקצצתי את החלק הלבן בלבד . 
אידיתי במחבת עד שהפך לשקוף והתרכך. 

בקערה ערבבתי :
100 גרם מוצרלה מגורדת 
100 גרם גבינת פטה מפוררת
2 ביצים טרופות 
1/2 כוס קמח 
1 שקית אבקת אפייה 
מלח, פלפל

הוספתי את הכרישה וערבבתי הכל. 

כעת....

בצלחת לפזר פרורי לחם .
ליצור קציצות , לטבול בפרורי הלחם ולהניח בתבנית על נייר אפייה מעט משומן. 

לאפות במשך כחצי שעה  בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות . 



ניתן לשדך גם רוטב צזיקי או רחמנא לצלן רוטב שמנת ....


2 comments:

  1. מעולה!!!
    אני שומרת את המתכון.
    אולי אפילו אנסה להכין.... :)

    השבמחק
  2. כמה קציצות יוצאות מ 3 כרישות ענק?

    השבמחק