דפי אורז...אני מאוהבת בהם .
מכינה אותם כתחליף לאגרול מטוגן במגוון מליות ....
המלית היום היתה בסגנון עדות המזרח, מזרח אסיה הכוונה
עם קיצורי דרך כיאה למי שנזכרה בדקה האחרונה שארוחת חג לפניה וטרם החלה בבישול (ואני מדברת על שעה לפני הארוחה
).


אז מה היה לנו :
לקט סיני להקפצה שהוספתי לו נבטים ובצל או לחילופין :
[כרוב קצוץ דק
גזר חתוך לגוליאנים
פרחי ברוקולי
נבטים
וכל מה שעולה על דעתכם. ]
בצל קצוץ
לאדות מעט את הבצל ולהוסיף לו את הלקט כשהוא מופשר ומסונן.
להמשיך לאדות עד שמוכן ולהוסיף נבטים.
לתבל ברוטב סויה,
קוביית צ'ילי חריף של דורות
מעט טריאקי
הוספת תיבול על פי הטעם.
לתת לירקות להצטנן.
לטבול דף אורז במים פושרים ולהניח על קרש/שיש
למלא במרכז כף מהתערובת ולסגור כמו שסוגרים אגרול.
לסדר בתבנית משומנת (מרססת בתרסיס שמן) .
מעל לזלף מעט סילאן ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כחצי שעה.

ובמה ניתן עוד למלא - השמים הם הגבול ....
במגוון המילויים המלוחים אני מכינה עם פטריות ובצל או עם בשר טחון, בצל, תבלינים (כמו בולונז) .
במגוון המילויים המתוקים אני מכינה בעיקר עם עם תפוחי עץ - לבשל עד ריכוך קוביות תפוחי עץ, מעט סוכר (או תחליף סוכר) ,קינמון.
הנה במלוי תפוחי העץ

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה