7 בספטמבר 2012

טירמיסו

ערב ראש השנה, ארוחה חגיגית , השולחן ערוך והמשפחה מתכנסת (אמנם בהרכב מצומצם ביותר ) .


המטעמים עוד מעט יעלו על שולחן החג אולם אין ארוחה ללא קינוחים ....האמת, הכנתי לא מעט קינוחים :P.
הפעם אתמקד בקינוח שאת מתכונו קיבלתי מהשף רהב הררי שהעביר לנו סדנת בישול איטלקי לפני זמן מה (במסגרת 4chef). המתכון המקורי שהועבר בסדנא הכיל ביצים לא מבושלות ומפחד הסלמונלה (עוד מימי רפי גינת) אני לא משתמשת בהם. 
הרהבתי עוז ויצרתי קשר עם השף וביקשתי ממנו מתכון תחליפי ואכן קיבלתי ממנו אחד כזה.


טירמיסו –שף  רהב הררי
מצרכים:
         כ-20-24 אצבעות בישקוטים
        כ- 50 מ"ל  קפה אספרסו קר
         כ- 130 מ"ל נס קפה קר
        קופסת שמנת מתוקה
         קופסת מסקרפונה
         250 גר' גבינת שמנת 30%
         כ- 80 גר' אבקת סוכר
         3   כפות רום שחור
         כף אבקת קקאו איכותי
         כ 2 כפות שבבי שוקולד מריר לפחות 60%
       
הכנתי את הטירמיסו בכוסות אישיות .



המנה מתוקה במידה ואיננה מעיקה. 
בתאבון. 

אין תגובות:

פרסום תגובה