13 בספטמבר 2012

חלה מתוקה



החג מתקרב וההכנות בעיצומן.

היום הגיע תורן של החלות המתוקות . לקחתי את המתכון של חיה דר והחלות יצאו מכלל שליטה

ככה הן נראות בהתפחה





חלות מתוקות - חיה דר

המרכיבים:

קילו קמח לבן מנופה / קמח חלה שטיבל 18

50 גר' שמרים טריים שמרית/ 2 כפות שמרים יבשים

כפית מלח

1/2 כוס שמן/ 100 גר' חמאה רכה

2כפות סוכר דמררה

2 כפות דבש

2 ביצים גדולות

1/2 1 כוסות מים/חלב

להברשה:

ביצה טרופה מדוללת בכף מים

שומשום

לציפוי:

2 כפות סילאן מדולל בכף מים


ההכנה:

-מכניסים את החומרים היבשים לקערת מיקסר ומערבבים בוו לישה באיטיות.

-מוסיפים את יתר החומרים פרט למים ומערבלים.

-מוסיפים בהדרגה את המים עד להיווצרות בצק נוח ,כ-10 דקות.

-מעבירים לקערה גדולה ומכסים בניילון נצמד ומתפיחים תפיחה כפולה.

-מוציאים ומחלקים את הבצק לשניים, מאחד מכינים חלה קלועה ומהשני תולשים 9 כדורים בעלי גודל זהה ומכדררים לכדורים.

-מסדרים בתבנית אפייה זר של 8 כדורים ובמרכז מכניסים כדור נוסף ומניחים ליד במירווח את החלה.

-מניחים בקלילות ניילון נצמד מעל ומתפיחים שוב כחצי שעה.

-מחממים תנור ל-200 מעלות.

-מושחים את החלות בביצה הטרופה, זורים שומשום ומכניסים לאפייה.

-אופים 10 דקות, מנמיכים את החום ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עד הזהבה, כרבע שעה.

-מוציאים ומושחים בציפוי הסילאן.

והנה הן בצאתן מהתנור







מאחלת לכולם שנה טובה ומתוקה .

אין תגובות:

פרסום תגובה