החג מתקרב וההכנות בעיצומן.
היום הגיע תורן של החלות המתוקות . לקחתי את המתכון של חיה דר והחלות יצאו מכלל שליטה
ככה הן נראות בהתפחה
חלות מתוקות - חיה דר
המרכיבים:
קילו קמח לבן מנופה / קמח חלה שטיבל 18
50 גר' שמרים טריים שמרית/ 2 כפות שמרים יבשים
כפית מלח
1/2 כוס שמן/ 100 גר' חמאה רכה
2כפות סוכר דמררה
2 כפות דבש
2 ביצים גדולות
1/2 1 כוסות מים/חלב
להברשה:
ביצה טרופה מדוללת בכף מים
שומשום
לציפוי:
2 כפות סילאן מדולל בכף מים
ההכנה:
-מכניסים את החומרים היבשים לקערת מיקסר ומערבבים בוו לישה באיטיות.
-מוסיפים את יתר החומרים פרט למים ומערבלים.
-מוסיפים בהדרגה את המים עד להיווצרות בצק נוח ,כ-10 דקות.
-מעבירים לקערה גדולה ומכסים בניילון נצמד ומתפיחים תפיחה כפולה.
-מוציאים ומחלקים את הבצק לשניים, מאחד מכינים חלה קלועה ומהשני תולשים 9 כדורים בעלי גודל זהה ומכדררים לכדורים.
-מסדרים בתבנית אפייה זר של 8 כדורים ובמרכז מכניסים כדור נוסף ומניחים ליד במירווח את החלה.
-מניחים בקלילות ניילון נצמד מעל ומתפיחים שוב כחצי שעה.
-מחממים תנור ל-200 מעלות.
-מושחים את החלות בביצה הטרופה, זורים שומשום ומכניסים לאפייה.
-אופים 10 דקות, מנמיכים את החום ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עד הזהבה, כרבע שעה.
-מוציאים ומושחים בציפוי הסילאן.
והנה הן בצאתן מהתנור
מאחלת לכולם שנה טובה ומתוקה .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה