9 בדצמבר 2012

עוגת תפוחי עץ רולדין

שלום, קוראים לי אורית ואני חולה על עוגות תפוחים ....
תנו לי פאי, שטרודל, בחושה , חמה, קרה ....כל דבר יתקבל בברכה. קינוח אולטימטיבי בשבילי במסעדה הוא כל הקשור לתפוחים 
מתכונים לעוגות תפוחים יש לי הרבה אבל ישנה אחת שאותה אני אוהבת במיוחד ומקורה היא בקונדיטוריית רולדין לפני אי אלו שנים. 


הנה אשתף אתכם במתכון....
עוגת תפוחי עץ - רולדין 
בצק : 
200 גרם חמאה רכה 
1/2 כוס סוכר 
להקציף לקרם בהיר ולהוסיף 
4 ביצים וממשיכים להקציף 
מנמיכים למינימום את מהירות ההקצפה ומוסיפים 
1 כוס קמח 
שקית אבקת אפייה 
1 כפית קינמון 
מערבבים עד לבצק רך . 
מילוי 
לשים בסיר 
4 כוסות קוביות תפוחי עץ קלופים (לי יצא 4 תפוחים)
1/4 כוס סוכר 
1/2 כוס מים
1/4 כפית קינמון 
1 כוס צימוקים (אני לא שמתי)
לבשל את ריכוך ולצנן 
הרכבת העוגה 
לשים בתבנית מחצית מהבצק הרך , לפזר מעל מעט סוכר וקינמון 
להניח את מלוי התפוחים 
מעל את המחצית השנייה של הבצק ושוב לפזר סוכר וקינמון 
כעת - נניח מעל פלחי תפוחי עץ דקים ומעליהם שוב מעט סוכר וקינמון
לאפות בחום 180 כשעה. 
אפיתי בתבנית 26 אז היא יצאה נמוכה - רצוי לאפות בתבנית 24 . 

אין תגובות:

פרסום תגובה