21 בדצמבר 2012

פלפלים ממולאים



אצלינו בבית אוהבים פלפלים ממולאים, אבל בגלל הצמחונית אנחנו דבקים בגרסאות המתאימות .....

יש לי מספר מתכונים למלוי ללא בשר אך זה שאביא היום הוא המתכון המנצח אצלינו (את מקור המתכון אינני זוכרת )









פלפלים ממולאים - צמחוני

3 בצלים קצוצים דק

2 כוסות אורז שהושרה במים רותחים כשעה וסונן

קופסת נבטים

עגבניות שרי חצויות (כעשרים)

קופסת פטריות טריות חתוכות לפרוסות

פטרוזיליה קצוצה (אני שכחתי לקנות אז השתמשתי בקוביות הקפואות של דורות)

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף אבקת מרק עוף (אני, לצערי, משתמשת בטעם עוף)

מלח, פלפל,

לרוטב:

2 קופסאות רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף אבקת מרק עוף

1 כף שמן קנולה

מלח, פלפל

1/2 כוס מים רותחים




מאדים את הבצל עד שמתרכך ומוסיפים את הפטריות, העגבניות, הנבטים והאורז המסונן.

מאדים מספר דקות.

ממלאים פלפלים במלוי ומסדרים בסיר. ממלאים מים רותחים עד מחצית הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה.

כעת מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לסיר.

מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.

** אני מחוררת עם קיסם את הפלפלים לפני המלוי ושופכת עליהם מים רותחים.




אין תגובות:

פרסום תגובה