17 במאי 2013

עוגת גבינה מוצלחת

נכון, שבועות עבר חלף לו וזה בדיוק הזמן לדווח על עוגת גבינה נהדרת שתמיד מצליחה , עוגה ללא טריליון אחוזי שומן ובטח שלא עם גבינות עתירות שנושקות ל-  30% שומן. 
ניסיתי כבר המון מתכוני עוגות גבינה אבל נכון להיום זו המוצלחת מכולן. 
אז קבלו את המנצחת 


עוגת גבינה שתמיד מצליחה 

  500 גרם גבינה 5% 
 250 גרם גבינה 9%
  ¾ כוס סוכר 
 שמנת חמוצה
 4 כפות קורנפלור
 1 אינסטנט פודינג וניל
 5 ביצים מופרדות
      לציפוי:
2 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר

 מחממים תנור 180 מעלות
מערבבים את הגבינות עם השמנת החמוצה . 
 מוסיפים קורנפלור ופודינג ובוחשים עד שהבלילה תהיה אחידה .
מפרידים את הביצים -  מוסיפים את החלמונים לתערובת הגבינות ומערבבים. 
 מקציפים את החלבונים והסוכר  ומוסיפים לתערובת הגבינות , מקפלים בעדינות. 
אופים בתבנית 24 בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות , כ- 50 דקות (אצלי) עד שעה  - בתחתית התנור מניחים תבנית ובה מים רותחים . 
כללי אפיית עוגות הגבינה תופסים גם כאן ....לא לפתוח את התנור במהלך האפייה ועם סיומה יש לתת לעוגה להתקרר בתוך התנור (אני משאירה כשעה). 
לאחר שהעוגה התקררה נקציף 2 שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ונמרח על העוגה. 

אין תגובות:

פרסום תגובה