3 במאי 2013

שושני שמרים וממרח לוטוס

נתחיל בגלוי נאות ראשון - אני מתה על עוגות שמרים ....הריח המתפשט בבית, ריח ממכר ממש, הטעם הנפלא . האמת, עד לפני כמה שנים פחדתי מעצם הרעיון של עבודה עם בצק שמרים אולם בעקבות הוראות פעלה מדוייקות שקיבלתי מ-ד. ומתכון לבצק מופלא , נשבר הקרח בינינו. 
גלוי נאות שני - קיבלתי את ממרח הלוטוס במסגרת התנסות. 
ועכשיו הגענו לשלוב שני הגילויים ולמטרת הפוסט :P 
נלחמתי על הממרח ....הוא נפתח כשהגיע מהסופר וכולם רק "טעמנו" ....האמת היא שלטעמי הוא מתוק מדי , אולם בשילובו בעוגה המתיקות מתאזנת. 

עוגת שמרים במילוי ממרח לוטוס 
 5-6  כוסות קמח 
1 1/4  כוס חלב  פושר (ניתן להמיר חלק במים )
2 כפות שמרים יבשים
150 גר חמאה מומסת/רכה
גרידת לימון
1/2 כוס סוכר
כ 1/2 כפית מלח
1 כפית וניל
3 ביצים שלמות + חלמון נוסף

ללוש היטב כ- 8 דקות עד קבלת  בצק רך.
להתפיח עד הכפלה או כל הלילה במקרר.
לחלק לשלוש את הבצק
לרדד כל חלק בנפרד.
למרוח ממרח לוטוס ולגלגל לרולדה. להסיר את הקצוות ולפרוס כל גליל ל- 12 פרוסות .
להעמיד כל פרוסה בתבנית כאשר החלק החתוך כלפי מעלה , ברווחים ולהתפיח עוד 40 דקות עד שמכפילים נפח. 
אופים בחום 170 כ- 30 דקות עד שמזהיב. 
מכינים סירופ סוכר - 1/4 כוס מים + 1/4 כוס סוכר 
מביאים לרתיחה, מבשלים 2-3 דקות ומצננים. 
מברישים את העוגה החמה בסירופ. 

ככה העוגות לאחר ההתפחה 


והנה לאחר האפייה 


יאמייייייי

אין תגובות:

פרסום תגובה