14 ביוני 2013

עדשים בסויה ודבש



יום חדש מגיע, יום חםםםם ושוב החשק לבשל (אצל רובינו) נעצר אי שם בשולי המזגן....

במסגרת אורח החיים החדש שהענקתי לעצמי (וגם לסביבתי) הכנתי תבשיל עדשים מהיר, קל ופשוט.

את המתכון קיבלתי מת. חברה טובה שהחלה איתי את תהליך השינוי הגדול, וכהרגלי, יש בו גם קיצורי דרך.....

אז בואו נתחיל

תבשיל עדשים בסויה ודבש



חבילת עדשים ירוקות/חומות

רבע - חצי כוס דבש

רבע - חצי כוס רוטב סויה

רבע - חצי כוס שמן זית

2 בצלים פרוסים דק לחצאי טבעות

2 גזרים מגורדים



להשרות את העדשים מספר שעות עד לילה, לסנן ולבשל עד התרככות אל דנטה (כ- 20 דקות) .


קיצור הדרך שלי ...שימוש בעדשים הקפואות של סנפרוסט. לסנן.

לערבב בשייקר/צנצנת את הסויה, השמן והדבש (יש לשמור על יחס של שליש מכל אחד).


למזוג את הרוטב לסוטז (מחבת עמוקה, ולחילופין, סיר שטוח) ולחמם.

להוסיף את פרוסות הבצל ולאחר כמה דקות את הגזר המגורד.


לבשל מספר דקות, להוסיף את העדשים המבושלות ולהמשיך בבישול מספר דקות נוספות.

אני הוספתי הפעם גם פטריות טריות.


יאמייייייי

אין תגובות:

פרסום תגובה