23 באוגוסט 2013

פשטידת ירקות מהירה



הפשטידה הזו נולדה מתוך ההכנות לחג ....

הקניות בעיצומן והמקפיא מתפוצץ ויש הכרח לרוקנו מאי אלו מוצרים.

אז מה היה השלל? או בקיצור, מה המתכון?


פשטידת ירקות

בצק פריך (אני השתמשתי בבצק מוכן אך כמובן שניתן להכינו לבד)

לקט ירקות (נורמנדי)

2 בצלים קצוצים

1 שמנת מתוקה (כי עמד לפוג התאריך)

2 ביצים

מלח, פלפל

100 גרם גבינה צהובה מגורדת (מכל סוג שיש בבית)

אופן ההכנה

להניח את הבצק בתבנית כולל דפנות ולהשאיר למנוחה במקרר.




להזהיב את הבצלים במעט שמן זית.

להוסיף לקט ירקות ולערבב עד שהירקות יופשרו .

להוסיף שמנת מתוקה ותבלינים - לבשל עד להסמכת השמנת. לכבות את האש.

להוסיף גבינה צהובה ולערבב.



לקרר מעט ולהוסיף את הביצים , לערבב ולתקן תיבול.

להוציא את התבנית מהמקרר ולשפוך את התערובת לתבנית.



לאפות כ- 40 דקות בחום של 180 מעלות .



יאמיייייי

ככה גם נתתי למקפיא מקום לנשום קצת אחרי העומס שבו היה נתון וגם הכנתי לשבת ....

אין תגובות:

פרסום תגובה