הפשטידה הזו נולדה מתוך ההכנות לחג ....
הקניות בעיצומן והמקפיא מתפוצץ ויש הכרח לרוקנו מאי אלו מוצרים
![](http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/images/emo8.gif)
אז מה היה השלל? או בקיצור, מה המתכון?
![](http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/images/emo6.gif)
פשטידת ירקות
בצק פריך (אני השתמשתי בבצק מוכן אך כמובן שניתן להכינו לבד)
לקט ירקות (נורמנדי)
2 בצלים קצוצים
1 שמנת מתוקה (כי עמד לפוג התאריך
![](http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/images/emo6.gif)
2 ביצים
מלח, פלפל
100 גרם גבינה צהובה מגורדת (מכל סוג שיש בבית)
אופן ההכנה
להניח את הבצק בתבנית כולל דפנות ולהשאיר למנוחה במקרר.
![](http://img1.tapuz.co.il/TapuzAlbums/or63/75b429eb-4d6d-48f0-b984-198b9a2b89fe.jpg)
להזהיב את הבצלים במעט שמן זית.
להוסיף לקט ירקות ולערבב עד שהירקות יופשרו .
להוסיף שמנת מתוקה ותבלינים - לבשל עד להסמכת השמנת. לכבות את האש.
להוסיף גבינה צהובה ולערבב.
![](http://img1.tapuz.co.il/TapuzAlbums/or63/2e8a2d3f-5872-48bd-82a1-88db384b0a65.jpg)
לקרר מעט ולהוסיף את הביצים , לערבב ולתקן תיבול.
להוציא את התבנית מהמקרר ולשפוך את התערובת לתבנית.
![](http://img1.tapuz.co.il/TapuzAlbums/or63/1d0f9bbf-d833-4691-89b2-6634358e2eb5.jpg)
לאפות כ- 40 דקות בחום של 180 מעלות .
![](http://img1.tapuz.co.il/TapuzAlbums/or63/021dd33a-c75a-45fe-9297-1214f238235d.jpg)
יאמיייייי
ככה גם נתתי למקפיא מקום לנשום קצת אחרי העומס שבו היה נתון וגם הכנתי לשבת ....
![](http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/images/emo6.gif)
![](http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/images/emo6.gif)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה