9 בנובמבר 2013

לחם כוסמין ללא לישה

בחוץ סגרירי, גשם מדי פעם, בדיוק זמן מתאים לחמין .... אבל אין חמין angry  ולמה לא הכנו חמין השבת? אהה, סיר החמין יועד למשהו אחר....
אז בואו נתחיל מההתחלה ....
הכל התחיל בגלל הכוסמין ....
כוסמין ....מהו הדגן עם השם המוזר הזה? 
הכוסמין מקורו ככל הנראה בדרום מזרח אירופה ובעבר גרגיריו שימשו כמתנה לאל הפיריון בשאיפה ליבולים שופעים. 
הוא עשיר בחלבונים, בסיבים תזונתיים, בויטמינים ומינרליים.
תכולת הגלוטן שלו פחותה מזו שבחיטה אך עדיין אסור לחולי הצליאק. 
בעקבות ההתעוררות המחודשת בכוסמין החלטתי לבדוק על מה הרעש....cheeky
שמתי פעמיי לחנות הקרובה, רכשתי קמח כוסמין מלא ו....קדימה לעבודה. 
ההחלטה נפלה על המתכון המופיע על גב האריזה וההצלחה היתה גדולה(המתכון הוא של ארז קומורובסקי ). 

לחם כוסמין ללא לישה 
1 ק"ג קמח כוסמין מלא
10 גרם שמאים טריים או חצי כפית שמרים יבשים
750cc מים פושרים 
3 כפות סילאן
1 כף מלח ים עדין (שמתי רגיל)
שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים עד שנוצר בצק במרקם של בלילה סמיכה ודביקה. 
אין צורך ללוש.

מכסים את הקערה בניילון (לא נצמד) ומניחים בטמפרטורת החדר לילה שלם. 


בבוקר מחממים תנור ל- 230 מעלות. 
כך נראה הבוקר הבצק 

מחממים היטב קדרת ברזל או סיר כבד אחר על הכיריים, יוצקים לתוכו את הבצק. 
מכסים היטב , מכניסים לתנור ואופים 40 דקות. 
מסירים את המכסה ואופים 20 דקות נוספות כדי שהלחם יקבל קרום וישחים היטב. 



הופכים את הסיר על רשת צינון, משחררים ממנו את הלחם ומניחים לו להצטנן. 


פורסים ונהנים 


אין תגובות:

פרסום תגובה