8 בנובמבר 2013

כדורי "בשר" צמחוני

צמחונים .... צמחוניים .....לא, לא אני ....ביתי "הקטנה" (17.5) כבר קרוב לשמונה שנים איננה נוגעת בבשר לסוגיו השונים. 
ההתחלה היתה קשה ...ביום בהיר אחד הוחלט על צמחונות, קיבלנו ממנה חוברת שהיא הדפיסה לנו על יתרונות הצמחונות ומתכונים נבחרים (ואל תשכחו שהיא היתה בכיתה ד'...cheeky) . 
איך? איך במשפחת קרניבורים נולדה צמחונית? ולא סתם ....ישנה הפרדה מוחלטת במזונות ובעת הכנתם , נבדקים מרכיבי התיבול למיניהם לראות שאין בהם ג'לטין ושאר מרעין בישין. 
האמת היא שבזכותה התעשר הבית בתזונה בריאה יותר (טוב, גם בגלל דברים אחרים surprise) . 
אחד התבשילים שבני הבית, לא רק הצמחונית, מאוד אוהבים הוא כדורי "בשר" ברוטב עגבניות ויין. 
אז הנהו לפניכם: 
לכדורי ה"בשר":
2 כוסות שבבי סויה מושרים למשך כמה דקות בליטר מים רותחים  - לסחוט היטב.
להוסיף לקערה - 2 ביצים
בצל קצוץ דק
3 כפות פרורי לחם (לעיתים יש צורך בתוספת)
3  קוביות תיבול איטלקי (אני השתמשתי בדורות)
כף אבקת מרק בטעם עוף (ללא MSG)
1/4 כפית סודה לשתייה 


לערבב היטב ולאפסן לשעה במקרר.
כעת נכין את הרוטב : 
בצל קצוץ דק
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות 
לטגן בסיר שטוח עם מעט שמן זית. 
להוסיף 
1 קופסת עגבניות מרוסקות (240 גרם) 
1 כף קטשופ
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 קוביות תבלין איטלקי (השתמשתי בקפואים של דורות)
1/2 כוס יין אדום 
1 כוס מים רותחים + 1 כפית גדושה אבקת מרק טעם עוף 
מלח, פלפל



נוציא את התערובת מהמקרר , נכין כדורים וכאשר הרוטב מבעבע נוסיף את כדורי ה"בשר" לסיר ונבשל כשעה .

יש להשתדל לא לגעת בכדורים במהלך חלקו הראשון של הבישול עד שיתייצבו .....
בבישול שצולם חלקם  הופכים למעין בולונז ונעלמים מתוך הסיר אט אט ע"י הגמדים . בפעמים הבאות כבר נוצרו כדורים יציבים ויפים. 

אין תגובות:

פרסום תגובה