18 בינואר 2014

מוס שוקולד נוגט

אין אין עוגה בלי חגיגה cheeky בעצם אין אין חגיגה בלי עוגהcheeky אבל מה עושים כשמחפשים סיבה למסיבה? אופים עוגה!
לכן, בט"ו בשבט התכנסה המשפחה המורחבת לחגיגת חמין (המעולה, יש לציין , שהכין אבי) ותוספות ואיך אפשר בלי קינוח מושחת? 
הבחירה נפלה הפעם על מוס שוקולד ונוגט שמקורו אצל מיקי שמו המהולל 
אז שנתחיל? 
תחתית :
50 גרם שוקולד מריר 
50 גרם חמאה
 1 ביצה 
1/2 כוס סוכר דמררה 
1/3 כוס קמח מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה
2 כפות אגוזים קצוצים (אני השתמשתי בפקאן)

להמיס את השוקולד והחמאה . 
לטרוף את הביצה עם הסוכר ולהוסיף לשוקולד המומס. 
להוסיף לתערובת את הקמח ואבקת האפייה . 
לערבב היטב ולשפוך לתבנית משומנת. מעל לשים את האגוזים הקצוצים.
לאפות כ- 15 דקות ולהוציא מהתנור. 

שכבת הנוגט 
150 גרם מחית נוגט
50 גרם שוקולד לבן 
1/3 כוס קורנפלקס מפורר גס
להמיס שוקולד לבן, להוסיף את מחית הנוגט ולערבב לתערובת חלקה. להוסיף את הקורנפלקס .
למרוח על שכבת הבסיס. 

שכבת המוס 
2.5 מיכלי שמנת מתוקה 
175 גרם שוקולד מריר
1 כף אינסטנט פודינג וניל 
להמיס את השוקולד עם 1.5 שמנת מתוקה ולהניח במקרר למספר שעות (אני שמתי במקפיא למשך כשעה).
להקציף שמנת מתוקה אחת עם אינסטנט פודינג ולערבב עם השוקולד ששהה במקרר/מקפיא
למרוח מעל שכבת הנוגט ולאחסן במקפיא להתייצבות .

שכבת גנאש 
1/2 מיכל שמנת מתוקה
125 גרם שוקולד מריר 
להמיס ולערבב לתערובת אחידה ולשפוך על העוגה. 




זו שחיתות לשמה ....רק בשמחות 

אין תגובות:

פרסום תגובה