2 בנובמבר 2014

לחם גרעינים


שבת חורפית עברה עלינו , החמין הפיץ את ריחו בשעות הבוקר ואילו בשעות אחר הצהריים הוכנס הלחם לתנור.

למען האמת והגאווה מי שאחראי על תחום הלחמים (למעט לחמניות) בבית הוא העזר כנגדי והוא האחראי לריח העולה באפינו ומגרה את בלוטות הרוק בשעות אלו.

אז מה היה לנו ?

לחם גרעינים ביתי (המתכון מהאתר של אוסם)

מצרכים להכנת 2 כיכרות לחם


850 גרם קמח שמרים 50% קמח חיטה מלא (שקית שלמה)
1/4 כוס שמן זית או שמן צמחי אחר
2 כפות סוכר
1 כף גדושה מלח
½ 2 כוסות (500 מ"ל) מים פושרים
לתערובת הגרעינים (ניתן לגוון עם כל תוספת שאוהבים):
1/2 כוס זרעי פשתן
1/2 כוס גרעיני חמנייה
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/3 כוס גרעיני שומשום

אופן ההכנה

1. לקערת מיקסר עם וו לישה שופכים קמח שמרים, סוכר, מלח, מים פושרים, שמן זית ואת תערובת הגרעינים (מערבבים בקערה קטנה את זרעי הפשתן, השומשום, גרעיני החמנייה והדלעת. משאירים בצד 3 כפות לציפוי הלחם לפני האפייה).

2. לשים במהירות בינונית למשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק חלק.

3. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במשך 10 דקות.

4. מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים שווים, מעצבים כל חלק לכיכר בצורה הרצויה ומניחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

5. מכסים את הבצק במגבת לחה או ניילון נצמד ומשאירים אותו לתפוח במקום חמים במשך כשעתיים.

6. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ושמים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים ליצירת לחות.

7. לפני האפייה מברישים מעט מים מעל פני הכיכרות ומפזרים מעל את תערובת הגרעינים שנותרה.

8. מורידים את החום בתנור ל-180 מעלות ומכניסים את הלחם לאפייה למשך כ-50 דקות או עד שהלחם מקבל קרום זהוב
9. מוציאים את הלחם מן התנור, משחררים מהתבנית, מניחים על גבי רשת ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות ב-180 מעלות. מוציאים מהתנור ומשאירים על הרשת לצינון.

והתוצאה

 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה