17 במאי 2014

מוס פררו רושה

יום הולדת, חגיגה נחמדת ולכן גם ...איפה איפה איפה העוגה? 
איזו עוגה? 
מצאתי מתכון לעוגת שוקולד פרלין ובראוניז אגוזים של מיקי שמו ו....יאמיייי 


הנה המתכון לדבר הטעים והמתוק הזה , בדגש שווה על הטעים אך המתוק ....
נראה ארוך אך קל להכנה 
השתמשתי בתבנית עגולה 24 
לתחתית הבראוניז 
50 גרם שוקולד מריר 70% קצוץ 
50 גרם חמאה 
1 ביצה 
1/2 כוס סוכר דמררה 
1/3 כוס קמח מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה
2 כפות אגוזי פקאן קלויים וקצוצים 
לשכבת הנוגט 
50 גרם שוקולד לבן מומס
150 גרם מחית נוגט 
1/3 כוס קורנפלקס מרוסק
לשכבת מוס השוקולד 
2.5 שמנת מתוקה
175 גרם שוקולד מריר 
1 כף אינסטנט פודינג וניל
לציפוי 
1/2 מיכל שמנת מתוקה (העודף מהשכבה הקודמת)
125 גרם שוקולד מריר 
לעיטור 
כדורי פררו רושה 

ההכנה 
הבראוניז:
ממיסים את השוקולד והחמאה (במיקרו או בעזרת בן מארי).
מקציפים בקערה ביצה וסוכר ויוצקים לתערובת השוקולד המומס, מערבבים לאחידות. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים מעל את האגוזים. 
אופים כ- 15 דקות עד שפני השטח מבריקים (העוגה נראית לא אפוייה וזה בסדר). מוציאים ומצננים. 
הכנת שכבת הנוגט 
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו או על בן מארי, מוסיפים את מחית הנוגט ומערבבים היטב. 
מוסיפים את פרורי הקורנפלקס ומערבבים. 
מורחים על תחתית הבראוניז .
הכנת מוס השוקולד
מביאים לרתיחה 1.5 שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד, מערבבים לתערובת אחידה. משהים במקרר למשך 3-4 שעות. 
מקציפים 1 מיכל נוסף של שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל . 
מקפלים את הקצפת לתערובת השוקולד שהתקררה בינתיים ומערבבים לקבלת מוס אחיד. 
יוצקים על שכבת הנוגט , עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לאפסון במקפיא לשעה או במקרר למשך 6 שעות לפחות 
הכנת הציפוי
להמיס את השוקולד עם השמנת המתוקה .
לאחר שהעוגה התייצבה לצקת את השוקולד על העוגה ולעטר בכדורי פררו רושה. 


העוגה מדהימה אך מצריכה מתן מנות קטנות לטובת רמות הסוכר בדםsurprise.

אין תגובות:

פרסום תגובה