19 במאי 2014

לחם קראנץ ועגבניות מיובשות


אני מתה על שמרים .... אוהבת את ההתעסקות בהם, את העיצוב ואיך לא? הריח, הריח שמתפשט בכל הבית...

הפעם הכנתי לחם הנראה כקראנץ ....




במקורו המתכון של שי לי ליפא ועבר מעט שינויים עם הזמן


לחם קראנץ עגבניות מיובשות

קילו קמח לבן

שקית שמרית

שקית משפר אפייה

2 כפות סוכר

1+1/3 כוסות חלב חמים

4 ביצים

2 כפיות מלח

200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.

מלית

ממרח עגבניות מיושות או ממרח זיתים או ממרח פסטו

500 גרם גבינה בולגרית



ההכנה

בקערת המיקסר שמים שמרית, משפר האפייה, קמח, חלב, סוכר וביצים - לשים בוו הלישה עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החמאה (בהדרגה) והמלח וממשיכים בלישה במשך 7-10 דקות עד קבלת בצק רך ודביק.

מוציאים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.

מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים . כל חלק מרדדים לעלה דק , מורחים במלית ומפזרים מעל גבינה. מגלגלים לרולדה, חוצים לאורכה בעזרת סכין חדה ומניחים כ- X ויוצרים מעין צמה. לשים לב שצידם הפתוח כלפי מעלה.

מניחים בתבנית אינגליש משומנת להתפחה נוספת כשעה. מצפים מעל בביצה טרופה עם כף חלב.

כך לגבי כל חלקי הבצק.

מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים כ- 40 דקות.




אין תגובות:

פרסום תגובה