בחג שבועות תעשה לך ....גביניות טעימות ומתוקות
החג מתקרב וההכנות תופסות תאוצה....
לכל אחד ישנו את המאכל/עוגה שהם מאסט להכנה לאותו חג...כך בפסח לא היה ולא יהיה חג ללא עוגת המצות המפורסמת שלי או הלחמניות וכך בשבועות חייבות להיות גביניות.
אני אוהבת את הגביניות שמקור המתכון אצל קרין גורן .....
הבצק:
3.5 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים (חצי שקית שמרית)
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס חלב חמים
3 חלמונים
קליפה מגורדת מחצי לימון
120 גרם חמאה מומסת
1 כפית מלח
בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים את החומרים לבצק רך וגמיש (בערך 7 דקות) ומשאירים להתפחה עד הכפלת ניפחו (כשעה)
המלית:
2 חבילות גבינת "טוב טעם"
1/2 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
קליפה מגורדת מחצי לימון
2 כפות קורנפלור
20 גרם חמאה מומסת
חצי כוס צימוקים
מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה ומשהים במקרר עד ההכנה.
כאשר הבצק הכפיל את נפחו מרדדים על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ וחותכים לריבועים שווים.
במרכז כל ריבוע מניחים כף גדושה מהמילוי וסוגרים כמעטפה .
מניחים על נייר אפייה בתבנית ומשאירים להתפחה עד הכפלת נפחן (לכסות).
מורחים את הגביניות בביצה טרופה עם מעט מים. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
וגם גבינייה למשורוולים ...., מה, אסור לי? הגודל לא קובע את הטעם .....אמנם התמונה לא מוצלחת אך תאמינו לי ...היא ממש קטנה ותואמת את יכולתי ...
ומה לגבי יתרת החלבונים? עשיתי הסכם עודפים ....על כך ברשומה הבאה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה