2 ביוני 2014

עוגת שקדים וחלבונים

באפייה אחד הדברים שמעצבנים אותי הם עודפי החלבונים שנשארים ....
אפיתי לחג את הגביניות (הנה, ממש כאן) ונשארו להם 5 חלבונים ....בדרך כלל , מבלי לחשוב, אני מעיפה אותם. הפעם, אין לי מושג מה עצר בעדי. 
ככה מצאתי את עצמי מחפשת מתכון לניצול ולחתימת הסכם עודפים עם החלבונים. נשיקות מרנג לא בא בחשבון (אף אחד בבית לא אוהב),  עוגיות שומשום מעולות של אתי (בלוג מעולה ומומלץ) שנפסלו אך ורק מהפחד שלי שלא אעמוד בפיתוי ואוכל מהם.
בין כל ההצעות הפנו את תשומת ליבי לעוגת שקדים של קרין גורן.
בינגו ....
הנה המתכון :
לעוגה
200 גרם אבקת סוכר
5 חלבונים
150 גרם חמאה מומסת
1 כוס שקדים טחונים דק 
1/2 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה 
לתערובת השוקולד
100 גרם שוקולד מריר
1 כף אבקת נס קפה 
2 כפות חלב 
ההכנה 
בקערה מערבבים את אבקת הסוכר, קמח, חמאה,שקדים ואבקת האפייה. 
מוסיפים את החלבונים ומערבבים קלות. 
יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת. 
ממיסים את השוקולד, אבקת הקפה והחלב (אפשר גם במיקרו) ומניחים על התערובת בתבנית - מערבבים קלות ליצירת "שיש". 
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 40 דקות. 





העוגה עסיסית מאוד וטעימה בטירוף....


אין תגובות:

פרסום תגובה