נתחיל בווידוי קטן ....
קציצות עוף ובקר, כל אחד בנפרד או משולבות, יש הרבה והרשת מלאה בהם.
אני, בהתאם למוצאי , דבקתי בתיבול המסורתי של מלח, פלפל, אבקת מרק ו...זהו, בערך. עד שפגשתי בבלוג המצויין של חיה דר ובמתכון שלה לקציצות בשר עם פטריות ....
המתכון הזה היווה את הבסיס לקציצות שאותן הכנתי. פטריות , לא היו לי ....כוסברה לא בא בחשבון ....קצת שינויים, בכל זאת להתאים אותן לטעם המשפחתי.
קציצות בשר ברוטב עגבניות
500 גרם בשר בקר טחון
500 גרם בשר עוף טחון
בצל מגורד
תפוח אדמה מגורד
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
2 ביצים
4 כפות פרורי לחם
2 קוביות שום כתוש
1/2 כפית ראס אל חנות (אתם מתארים לכם שזהו המרכיב שלא הכרתי )
פלפל, מלח
1/2 כפית כמון
פחות מ- 1/4 כוס מי סודה
לערבב הכל לתערובת אחידה ולהשהות במקרר כחצי שעה.
כעת נכין את הרוטב:
קופסת עגבניות מרוסקות (גדולה, של 800 גרם)
2 רסק עגבנות קטן (200 גרם)
1/4 כפית כמון
1/2 כפית ראס אל חנות
מלח, פלפל
4 קוביות שום כתוש
2 כוסות מים
בסיר רחב ועמוק , מעט שמן זית ונוסיף את השום הכתוש.
נוסיף את העגבניות המרוסקות + רסק הגבניות. נערבב היטב.
נוסיף תבלינים ואת המים.
נביא לרתיחה קלה.
כעת נכין צלחת עם סולת וצלחת עם ביצה טרופה.
ניצור קציצות מתערובת הבשר , נטבול הביצה ובסולת.
במחבת - נטן א הקציצות להזהבה קלה ואז נעביר לסיר הרוטב.
בישול נוסף של כחצי שעה ו...
התקבל תבשיל מהביל וטעים
וכשהתפוגגו האדים ....חגגנו
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה