13 ביוני 2014

סלט בורגול עם עדשים שחורות


הקיץ מתקרב בצעדי ענק, הטמפרטורות בחוץ מטפסות.

לאכול צריך? צריך.

אבל חם....

לא רוצה משהו כבד, לא רוצה לעמוד שעות ליד הגז

רוצה משהו קליל, משביע ובעל ערך תזונתי סביר מבחינת מרכיביו.

הנה, רעיון ....סלט בורגול ועדשים שחורות....

סלט דומה אכלתי באחת מרשתות הקפה (לא זוכרת היכן) וזהו ניסיון לשחזרו.

העדשים השחורות עשירות בחלבון צמחי, בסיבים תזונתיים ובפחמימות מורכבות. הן מהוות מקור מצויין לויטמין B1 , חומצה פולית, ברזל , מגנזיום ואבץ .

מרכיבים:

1 כוס בורגול - להשרות במים למשך כחצי שעה ולסנן.

1/2 כוס עדשים שחורות - לבשל עם מים עד ריכוך (אך לא יותר מדי)ולסנן.

מעט שמן זית

בצל קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות (אני משתמשת בקוביות של דורות)

פטרוזילה קצוצה לפי הטעם

תבלינים - מלח, פלפל, כמון, כורכום,

2 כפות מיץ לימון

ההכנה

לטגן בשמן זית את הבצל והשום עד הזהבה.

להוסיף את הבורגול המסונן , לערבב במשך מספר דקות.

להוסיף את העדשים השחורות (לאחר סינון, כן?) ולערבב .

להוסיף את כל התבלינים ולערבב.

זהו, לכבות את האש ולהתענג ....

אצלי, אוכלים את זה גם קר





אין תגובות:

פרסום תגובה