25 בספטמבר 2014

קעריות קדאיף

קינוחים בארוחות החג הם בעייה קשה . הארוחה עצמה כבדה ועמוסה והקינוח אמור להיות קליל ולא מעיק. 
קינוח אמרתי? אה, התכוונתי לקינוחים כי אצלי אין דבר כזה קינוח בודד ...זכות בחירה, אתם יודעים. 
אז קינוח אחד היה עקיצת הדבורה  והקינוח השני .....
רוני טגנסקי פירסמה תצלום של קעריות קדאיף ...ראיתי ונדלקתי ....וכמובן רצתי להכין ....
לוקחים חבילת שערות קדאיף ומפשירים (לילה במקרר) - החבילה שקניתי היתה של 400 גרם.
מוסיפים 100 גרם חמאה מומסת
100 גרם אבקת סוכר 
מערבבים יחד עד שכל השערות מצופות.
לוקחים תבנית שקעים, הופכים אותה ומשמנים את צידה החיצוני (תרסיס PAM)
מרפדים כל "גביע" מכל צדדיו בשערות הקדאיף, להקפיד שלא יהיו חורים. 




לאפות בחום של 180 מעלות כ- 15 דקות



לתת להצטנן ואז למלא באיזה מילוי שרוצים. 
אני הכנתי מלית תפוחים(בקלות ניתן להפחית/להגדיל כמויות)
לחתוך 8 תפוחי עץ לקוביות 
להוסיף 100 גרם חמאה
100 גרם סוכר 
מעט קינמון 
לבשל עד שרך אך לא רך מדי. 
החבר'ה שלי שמו תפוחים, קצפת, גלידה וכל הבא ליד 

אין תגובות:

פרסום תגובה