7 בספטמבר 2014

קציצות עוף ברוטב עגבניות

קציצות עוף אני אוהבת ....בכל דרך . אבל אני שונאת לטגן...לא רק בגלל הקלוריות אלא גם בגלל הלכלוךwink ולכן כל מתכון שאינו עם טיגון מתקבל אצלי בזרועות פתוחות. 
מקור המתכון הוא אסף כהן מהבלוג טעיםמאוד  , התאמתי את התבלון לטעם המשפחתי והקציצות זכו להצלחה רבה מאוד. 
הרעיון הוא לאפות את הקציצות בתנור ואז להוסיפן לרוטב. אפשר גם לאפות אותן במכשיר המשולב אך הפעם לא עשיתי זאת כי....הוא היה תפוס בקציצות הטונה שנאפו להם בדיוק באותו הזמן....
אני אביא כאן את הגרסה שלי למתכון
1 ק"ג עוף טחון
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
3 קוביות תיבול איטלקי של דורות 
מלח, פלפל 
מעט שמן זית 
לערבב היטב ולהשהות כחצי שעה במקרר 
לאחר מכן ליצור כדורים ולהניח בתבנית על נייר אפייה מעט משומן ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 20 דקות .
בינתיים להכין את הרוטב : 
קופסת עגבניות מרוסקות
רסק עגבניות קטן
2 בצלים קצוצים 
גבעול סלרי קצוץ (שמתי ממש מעט )
3 קוביות תבלון איטלקי
2 קוביות שום כתוש 
מלח, פלפל 

לטגן את הבצל, השום והסלרי עד הזהבה.
להוסיף את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות לערבב .
לבשל על אש קטנה עד שהקציצות בתנור מוכנות. 
להעביר את הקציצות אל הסיר המבעבע , לבשל עוד כרבע שעה ו....להנות. 


אין תגובות:

פרסום תגובה