16 באוקטובר 2014

מנגבים בדוך או בסיבוב חלק ב - חומוס

 פיתות כבר הכנו לבד אז שנקפח את החומוס? 
עברתי על מיליון מתכונים ...חלקם מורכבים יותר וחלקם פחות .....בסופו של דבר הרכבתי את הגירסא שלי לחומוס ....
הבעייה היא שלפחות בפעם הראשונה והשנייה (תיכף תבינו למהcheeky ) עניין הכנת החומוס איננו לספונטניים , אלא אם כן משתמשים בסנפרוסט (מה שלשם שינוי לא עשיתיsurprise ).
התחלתי ,כמובן, בהשריית גרגירי החומוס : השתמשתי בחצי קילו חומוס בולגרי , בתחתית הקערה שמתי 3 כפות מלח גס  וכפית סודה לשתייה , מילאתי מלוא הקערה מים וההשרייה מתחילה. מדי כמה שעות החלפתי את המים. בסך הכל החומוס היה מושרה כ- 18 שעות. 
בשלב הבא סיננתי את החומוס העברתי לסיר גדול , מילאתי מים. הוספתי מספר שיני שום קלופות ובצל מקולף. 
בישול כשעה וחצי עד שהחומוס רך. 
לסנן את החומוס אך לשמור את נוזלי הבישול. 
במעבד המזון לשים את החומוס 
כוס טחינה גולמית 
הבצל שבושל 
(אני לא הוספתי את השום אך זו אופציה)
כוס וחצי עד שתיים מנוזלי הבישול - להוסיף בהדרגה (בסופו של דבר השתמשתי בשתי כוסות נוזל). 
לימון ומלח על פי הטעם. 
לטחון היטב עד למרקם חלק ....


וכעת לתובנות ....
הכנה מחצי קילו גרגירי חומוס הניבה כמות של קילו וחצי ממרח חומוס ....הרבה מדי. בפעם הבאה אכין פחות. 
בפעם הבאה אשרה אפילו קילו גרגירי חומוס (לא, לא סותרת את עצמי) אך אקפיא חלק מהכמות כך שתתקבל מנה קטנה יותר ויהיה לי חומוס זמין לפעמים הבאות. 
הוגש בלווית סלט ופלאפל שנאפה במולטי טוסטר 
ההנאה מושלמת והאצבעות לוקלוקו....

אין תגובות:

פרסום תגובה