28 ביוני 2015

לחם מחמצת

לחם ....המאפה האולטימטיבי ....אוהבת לאפות אך מתקשה באכילתו - זהו המרשם האידיאלי להכנה מרובה.  
לחם מחמצת זה בכלל אופרה אחרת ....לחם שהכנתו לוקחת זמן רב , התעסקות מרובה מלווה בהרבה הנאה וסיפוק. 
לפני מספר חודשים עברתי סדנא אצל האופה - לחמי בוטיק  שבה למדתי את רזי הטיפול, ההתפחה והאפייה של לחמי המחמצת ומאז סלסלות ההתפחה מלאות בכל טוב - עם זיתים, גרעינים, בצל מיובש ....השמים הם הגבול. 


אמממה, לא תמיד בא לי להתעסק כל כך הרבה עם כל התהליך וחיפשתי קיצור דרך בדמותו של אופה הלחם שלי שנשאר מיותם בחודשים האחרונים .
אז לקחתי : 
75 גרם קמח שיפון
75 גרם קמח חיטה מלאה
350 גרם קמח לחם מלא
300 מ"ל מים פושרים 
9 גרם מלח
2 גרם שמרים 
הכל נכנס לתא הלישה 
הוספתי כ- 50 גרם תערובת גרעינים לתא התוספות 
להפעיל על תוכנית לחם בסיסי עם קרום כהה ו....היידה
אז נכון הצורה החיצונית פחות יפה (ומשום מה הקרום התבקע לו לגמרי) אבל תפח ויצא מדהים




ותובנות ....אין כמו האפייה הידנית , הלישה, מגע הבצק והחדווה שביצירה אך כשלפעמים רוצים לחם מהיר - זהו פתרון מעולה. 

אין תגובות:

פרסום תגובה