2 באוקטובר 2020

כדורי פולנטה במלוי עגבניות מיובשות ותרד (מתכון של אורי שביט)

 

המתכון הזה הוא של אורי שביט, אושיית מתכונים טבעונית, שכמעט כל מתכון שלה הוא הצלחה מובטחת. 

את המתכון גיליתי לפני ראש השנה והוא המתין לרגע הנכון (שהגיע היום). 




כדורי פולנטה במילוי עגבניות מיובשות ותרד 

2 כוסות פולנטה להכנה מהירה (הקמח הצהוב הדק)
1/2 2
כוסות מים רותחים
כ-1/2 כפית מלח
1
כף שמן זית 

למילוי:

10 עגבניות מיובשות בשמן זית 
כשליש חבילת עלי תרד קפואים שהפשרתי
 ארבע קוביות שום כתוש  

 ארבע קוביות תיבול איטלקי של דורות 
מלח, פלפל שחור גרוס
1
כף שמן זית

 המילוי

 קוצצים את העגבניות המיובשות ואת עלי התרד והשום.
מחממים מחבת, מוסיפים כף שמן ואת חומרי המילוי, מערבבים ומטגנים יחד 2-3 דקות נוספים עד שהירקות מתרככים. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.




 הפולנטה 

מערבבים בקערה פולנטה ומלח. מוסיפים מים רותחים וכף שמן ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק סמיך. מניחים להתקרר מעט.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים היטב תבנית.

ממלאים

 יוצרים מהפולנטה כדור ומשטחים אותו על כף יד פתוחה.

מניחים במרכז כפית מהמילוי וסוגרים חזרה לצורת כדור.




 מניחים בתבנית ומגלגלים כדי שהכדור יצופה בשמן.

 ממשיכים כך עם יתר הפולנטה והמילוי. אפשר להכין עד לשלב הזה מראש ולשמור במקרר.

אופים את הכדורים בתנור החם 10-15 דקות, להזהבה קלה ומגישים.





אין תגובות:

פרסום תגובה