6 באוקטובר 2015

לחם גבינות,בצל וזיתי קלמטה

 לקחתי פסק זמן ...יום חופש ו"התעצצות" ביומו האחרון של רצף החגים ....יום חופש? אני? הרי היה ברור שאמצא מה לעשות ....
אז אחרי שהנפש קיבלה זמן להכנת כרטיסי ברכה  (הוכנו כמה אך טרם הותרו לפירסום) הגיע הזמן גם לחלק היצירתי הנוסף .....
נכנסתי למטבח ...שקלתי, מדדתי, קצצתי ו....חלת תלישה נהדרת עמוסה בגבינת פטה וזיתי קלמטה.....הריח אוי הריח שהתפשט בבית ...
את המתכון מצאתי באתר של פיראוס והבנתי מהר מאוד ש....מקומו במטבחי ....
הנה המתכון כפי שאני הכנתי אותו (והנה הוא באתר עצמו)

חלה עגולה ממולאת בקלמטה,בצל ופטה

המרכיבים
80 גרם חמאה
500 גרם (שלוש וחצי כוסות ועוד כף) קמח
20 גרם שמרים טריים "שמרית"
כפיות שטוחות מלח דק
כפות שטוחות סוכר
200 מ"ל חלב 3% שומן פושר
ביצים גדולות
למילוי:
1-2 
כפות שמן זית
בצלים סגולים קטנים-בינוניים, קלופים וקצוצים
200 גרם גבינת פטהכבשים  "פיראוס", מפוררת
100 גרם זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
למשיחה לפני האפייה: 1 חלמון
כף חלב או מים

אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה (ניתן במיקרו) .

בינתיים שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים טריים, מלח וסוכר. מפעילים במהירות איטית למשך חצי דקה, עד לאיחוד.

בקערה קטנה טורפים ביצים. מוסיפים חלב וחמאה מומסת ומערבבים. מוסיפים למיקסר ומפעילים במהירות בינונית עד שכל המרכיבים מתחברים לבצק אחיד וחלק. ממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית.
עם סיום הלישה מכסים את קערת המיקסר במגבת רטובה ומניחים להתפחה במשך שעה עד שעה וחצי או עד להשגת התפחה יפה.

בינתיים מחממים 1-2 כפות שמן זית במחבת קטנה על אש גבוהה ומטגנים בצלים קצוצים עד להזהבה טובה. מעבירים לקערית ושמים בצד.
עם סיום ההתפחה לשים מעט את הבצק ומוסיפים בצל מטוגן, פירורי גבינת פטה וזיתי קלמטה מגולענים וחצויים. לשים בידיים עד להיטמעות.
משמנים תבנית עגולה בשמן זית ויוצרים 11-12 כדורים יפים מהבצק. מסדרים את הכדורים במעגל בתבנית, מכסים במגבת לחה ומתפיחים למשך 45 דקות עד שעה ורבע או עד להשגת התפחה יפה.
לקראת סיום ההתפחה מחממים תנור ל-175 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי חסין-חום ובו מי ברז עד מחציתו.
כשהחלה סיימה לתפוח והתנור חם, מערבבים חלמון וחלב/מים בקערית ומושחים את החלה בעזרת מברשת סיליקון. מכניסים למרכז התנור, אופים במשך 30 דקות או עד שהחלה נראית יציבה ושחומה למדי.
מוציאים, מצננים 5-10 דקות, מעבירים סכין סביב החלה כדי לשחררה מהתבנית, משחררים את דופנות התבנית ומגישים.

4 תגובות:

  1. ממממ.... נראה טעים!!!! יש סיכוי גדול שאנסה גם!!
    תודה על השיתוף

    השבמחק
  2. לא ברור לי מה הבלוג שלך. אני רואה שאת כותבת כאן ובמקרה גיליתי שיש את ואתן רשומות גם בתפוז...
    לאיזה מהבלוגים להתיחס?

    השבמחק
    תשובות
    1. ליאורי, הפלטפורמה הזו היתה ניסיון להעברת הבלוג שלי מתפוז אבל אני לא מסתדרת איתו וחזרתי הביתה...לפרדס.

      מחק