עוגת גבינה ולוטוס
ההכנות לחג נמשכות והפעם על הכוונת עוגת גבינה . האמת היא שיש לי עוגת גבינה אפויה מנצחת אבל הפעם ...איך אגיד ...בא לי ליצור משהו אחר , משהו קליל, משהו קריר
ואז בא לי רעיון מבריק - עוגת גבינה קרה על תחתית אפויה ולא סתם עוגת גבינה אלא שכבות ....
ואיך הכל התחיל? מחבילה מתוקה שקיבלתי שהכילה קמח תופח שטיבל (שאינו דורש ניפוי) , מוצרי חלב של טרה ועוגיות וממרח לוטוס ....תגידו לי אתם, זה לא קורץ?
מעשה ראשון - הכנת התחתית
בקערת המיקסר נשים :
1 כוס קמח תופח (כאמור השתמשתי בשטיבל 13)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים (הצהוב, כן , הצהוב)
1 כפית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
30 גרם סוכר
ללוש עד שנוצר בצק .
לרפד תבנית אפייה משומנת ולאפות בחום של 180 מעלות כ- עשרים דקות
להוציא ולתת להתקרר
מעשה שני - קרם הגבינה
לערבב בקערה :
500 גרם גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה
אינסטנט פודינג וניל
בקערת המיקסר להקציף 2 שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
לערבב את שתי התערובות יחד למסה אחידה .
מעשה שלישי - קרם הלוטוס
לחלק לחצי את התערובת ובקערה אחת להוסיף 2 כפות ממרח לוטוס שחיממנו אותו מעט (על מנת שיהיה נוזלי )ולערבב
כעת משהצטננה התחתית נשפוך עליה את תערובת הגבינה ומעליה את תערובת גבינת הלוטוס .
מעל לפזר פרורי ביסקוויט לוטוס .
למקרר לחמש שעות או לייצוב מהיר בפריזר ....
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה