16 במאי 2020

עוגת גבינה לוטוס

עוגת גבינה ולוטוס 

ההכנות לחג נמשכות והפעם על הכוונת עוגת גבינה . האמת היא שיש לי עוגת גבינה אפויה מנצחת אבל הפעם ...איך אגיד ...בא לי ליצור משהו אחר , משהו קליל, משהו קריר 

ואז בא לי רעיון מבריק - עוגת גבינה קרה על תחתית אפויה ולא סתם עוגת גבינה אלא שכבות ....

ואיך הכל התחיל? מחבילה מתוקה שקיבלתי שהכילה קמח תופח שטיבל (שאינו דורש ניפוי) , מוצרי חלב של טרה ועוגיות וממרח לוטוס ....תגידו לי אתם, זה לא קורץ? 



מעשה  ראשון - הכנת התחתית 

בקערת המיקסר נשים :

1 כוס קמח תופח (כאמור השתמשתי בשטיבל 13) 

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 

2 חלמונים (הצהוב, כן , הצהוב)

1 כפית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל 

30 גרם סוכר  

ללוש עד שנוצר בצק .

לרפד תבנית אפייה משומנת ולאפות בחום של 180 מעלות כ- עשרים דקות

להוציא ולתת להתקרר 

מעשה שני - קרם הגבינה

לערבב בקערה :

500 גרם גבינה לבנה 

1 שמנת חמוצה 

אינסטנט פודינג וניל 

בקערת המיקסר להקציף 2 שמנת מתוקה 

3/4 כוס סוכר 

לערבב את שתי התערובות יחד למסה אחידה .

מעשה שלישי - קרם הלוטוס

לחלק לחצי את התערובת ובקערה אחת להוסיף 2 כפות ממרח לוטוס שחיממנו אותו מעט (על מנת שיהיה נוזלי )ולערבב

כעת משהצטננה התחתית נשפוך עליה את תערובת הגבינה  ומעליה את תערובת גבינת הלוטוס .

מעל לפזר פרורי ביסקוויט לוטוס .

למקרר לחמש שעות או לייצוב מהיר בפריזר .... 




 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה