16 במאי 2020

פשטידת בצל אדום

שבת בפתח ולי אין רעיון לארוחה ובעיקר למנה טבעונית ....

נוברת במקרר, במזווה, במקפיא, אוספת מצרכים ו...קדימה לעבודה 

נולדה פשטידת בצל אדום מטריפה בהשראת מתכון של הבלוגרית עדי שפירא

מצרכים 

בצק פריך מלוח 

8 בצלים אדומים פרוסים

1/4 כוס יין אדום

3 כפות סירופ מייפל טבעי

2 כפות שמן זית 

מלח, פלפל 

לקרם

  2שמנת סויה של אלפרו לבישול
 3  כפות קמח

3 כפות קורנפלור
  3כפות שמרי בירה
  קוביית שום כתוש
כפית מלח 
כפית אבקת אפיה
  אגוז מוסקט

במחבת לחמם שמן זית , להוסיף את הבצלים, מייפל, יין ותבלינים . לבשל עד קרמול וריכוך. 

את חומרי הקרם להכניס לבלנדר ולטחון. 

לחמם תנור מראש ל- 180 מעלות, לאפות את הבצק אפייה עיוורת כ- 15 דקות. 

לתת מעט להתקרר ואז לשים את הבצלים ולשפוך את הקרם מעל (לא שפכתי הכל - השארתי מעט להסכם עודפים עם פשטידה נוספת ) 

לאפות כחצי שעה עד השחמה. 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה