13 בנובמבר 2021

עוגת שוקולד והמרכיב הסודי

 בואו נספר כמה מילים על ...אבוקדו 

     על פי מחקרים, האבוקדו נחשב לשומן בריא, כ- 20% מהרכבו התזונתי הם שמנים בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב. יש בו כמות גבוהה של ויטמינים, חלקם ויטמינים  מסיסים בשמן, שהעיקרי ביניהם הוא ויטמין E. זהו נוגד חמצון חשוב ביותר והוא מגן על הרקמות מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה. האבוקדו מכיל את כל חומצות אמינו החיוניות, מה שהופך אותו לבעל חלבון מלא. יש לכך ערך רב לצמחונים, לטבעונים, לתינוקות וילדים ולאנשים בתהליכי הבראה. הוא מכיל גם פחמימות – בעיקר סיבים תזונתיים שעוזרים לתהליך העיכול. האבוקדו עשיר מאוד באשלגן ודל בנתרן ולכן מתאים לבעלי נטייה למחלות לב וכולסטרול. באבוקדו יש ברזל, סידן, מגנזיום וויטמין C.

"      "חקלאי גרנות", חברת השיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון, משווקת אבוקדו ממותג בתפזורת, באריזות רשת ובאריזות נספק, תחת מותג "חקלאי גרנות".  בימים אלה משווק אבוקדו מסוג אטינגר, שנחשב לזן האהוב ביותר על הישראלים


עוגת שוקולד טבעונית המבוססת על מתכון מהבלוג דברים בעלמה


       1 אבוקדו בשל מעוך למחית חלקה    

        2 כפיות תמצית וניל 

      2  כפיות חומץ תפוחים

   1/4 כוס שמן

     2 כוסות חלב שקדים

 2 +3/4 כוסות קמח כוסמין (השתמשתי ב- 80%)

     שקית אבקת אפייה 

  2 כפיות סודה לשתייה

2/3  כוס אבקת קקאו

1 כוס סוכר דמררה 

100 גרם שוקולד צ'יפס 

לערבב את מחית האבוקדו עם הוניל , השמן וחומץ התפוחים

לערבב את החומרים היבשים. 

לאחד בין התערובת תוך הוספת חלב השקדים . 

להעביר לתבנית (אני השתמשתי בתבנית 20) ולאפות כ- 35 דקות. 







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה