17 בספטמבר 2012

עוגת "דבש"

שנה טובה וחג שמח 
מן הידועים הוא שבראש השנה אוכלים תפוח בדבש, עוגת דבש ושאר מאכלים הספוגים דבש וכל זאת למען תהיה לנו שנה מתוקה (מדבש:P).
ומן הידועים, אולי פחות, שאני .....משונאי הדבש ,לא מסוגלת להריח אותו ובטח שלא לטעום אותו. בכל מתכון המכיל דבש אני מחפשת אלטרנטיבות ...
לפני מספר שנים מצאתי מתכון של קרין גורן לעוגה "כמו דבש" - אין בה, כמובן, דבש אך צבעה מזכיר את הדבש וטעמה....אחחחחחח



המתכון המקורי מכיל בנוסף לבלילה גם תערובת של אגוזים, סוכר חום וקנמון ליצירת שכבות. בנוסף הפחתתי את כמויות הסוכר...
אני משתמשת בבלילת הבסיס בלבד. 
עוגת רסק תפוחי עץ (בגירסתי )

2 ביצים 
קופסת רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר (560 גרם)
1/2 כוס שמן 
1+1/2 כוס סוכר 
לערבב (אין צורך במיקסר)
להוסיף 3 כוסות קמח מנופה 
1 שקית אבקת אפייה 
לערבב עד תערובת אחידה. 
לאפות בחום של 160 מעלות כשעה. 



אז.....שנה טובה ומתוקה כדבש 

אין תגובות:

פרסום תגובה