אני אוהבת לאפות ועוד יותר את ריח עוגות השמרים המתפשט בבית במהלך האפייה.
עוגות שמרים הן כר נרחב לצורות וטעמים שונים.
הפעם החלטתי להכין את עוגת הבבקה של פנינה קדם
![](http://blog.tapuz.co.il/or63/images/658721_982.jpg)
בבקה שוקולד -פנינה קדם
כוס חלב (להרתיח ולכבות את הגז) ולהוסיף
200 גרם חמאה רכה
200 גרם חמאה רכה
בקערת המיקסר
4 כוסות קמח
1/3 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
2 ביצים
תערובת החלב והחמאה
ללוש במיקסר לבצק ותוך כדי להוסיף עוד כוס אחת של קמח
להתפיח עד להכפלת הנפח (אפשר לילה במקרר)
להכין את הקרם:
200 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר להמיס יחד
להוסיף 4 כפות אבקת קקאו
1/2 כוס סוכר
2 סוכר וניל
1/2 כפית קינמון
אחרי שהבצק תפח,לחלק אותו ל- 2 לרדד לעלה די דק ולמרוח על כל עלה מחצית מכמות הקרם
כעת לגלגל לרולדהוליצור מ-2 הרולדות בורג לסדר בתבנית עם חור להתפיח עוד כ-20 דקות ואז למרוח חלמון.(אני הכנתי בסיר פלא)
להכניס לתנור בחום של 180 ל-25 דקות ואז פני העוגה מתחילים להשחים, לכסות בנייר כסף ולאפות עוד כ-55 דקות. להוציא מהתבנית ולהפוךלהניח על צלחת הגשה ולפזר אבקת סוכר
![](http://blog.tapuz.co.il/or63/images/658721_984.jpg)
אחחחח, הריח ......
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה