20 בספטמבר 2012

בבקה שוקולד

אני אוהבת לאפות ועוד יותר את ריח עוגות השמרים המתפשט בבית במהלך האפייה. 
עוגות שמרים הן כר נרחב לצורות וטעמים שונים. 
הפעם החלטתי להכין את עוגת הבבקה של פנינה קדם 


בבקה שוקולד -פנינה קדם 
כוס חלב (להרתיח ולכבות את הגז) ולהוסיף
200 גרם חמאה רכה
בקערת המיקסר
4 כוסות קמח

1/3 כפית מלח

1/2 כוס סוכר

 2 כפיות שמרים יבשים
  ביצים
 תערובת החלב והחמאה

ללוש במיקסר לבצק ותוך כדי להוסיף עוד כוס אחת של קמח
להתפיח עד להכפלת הנפח (אפשר לילה במקרר)
להכין את הקרם:

200  גרם חמאה
 100 גרם שוקולד מריר להמיס יחד
להוסיף 4 כפות אבקת קקאו
1/2 כוס סוכר
סוכר וניל
1/2 כפית קינמון
אחרי שהבצק תפח,לחלק אותו ל- 2 לרדד לעלה די דק ולמרוח על כל עלה מחצית מכמות הקרם
כעת לגלגל לרולדהוליצור מ-2 הרולדות בורג לסדר בתבנית עם חור להתפיח עוד כ-20 דקות ואז למרוח חלמון.(אני הכנתי בסיר פלא)
להכניס לתנור בחום של 180 ל-25 דקות ואז פני העוגה מתחילים להשחים, לכסות בנייר כסף  ולאפות עוד כ-55 דקות. להוציא מהתבנית ולהפוךלהניח על צלחת הגשה ולפזר אבקת סוכר


אחחחח, הריח ......

אין תגובות:

פרסום תגובה