29 בספטמבר 2012

אמפנדות



האהבה החדשה אצלינו בבית היא האמפנדה, כן, אותו מאכל דרום אמריקאי, מעין בורקס המלא בטעמים שונים, תירס, בשר, פטריות.

אצלינו המלוי חייב להיות צמחוני....

ניגשתי לעבודה

קוצצים בצל, סלרי, גזר, פטריות


מטגנים את הבצל עד שמשחים


מוסיפים את שאר הירקות ומתבלים


מניחים להתקרר...

בינתיים מכינים את הבצק - לשים, מרדדים ויוצרים עגולים ....

הפעם, נאלצתי להשתמש בבצק מוכן לאמפנדות עקב בעייה בתפקוד היד שלי - להפתעתי, נוח לשימוש ובסופו של דבר טעים ביותר (בפעם הקודמת שהכנתי השתמשתי בבצק המקורי ).

מניחים כפית גדושה על עיגול הבצק


מקפלים וסוגרים היטב. ניתן ליצור דוגמא בעזרת מזלג


למשוח בביצה טרופה


לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך כ- 25 דקות.



והנה המתכון המלא - המקור ממסעדת אל גאוצ'ו

הבצק :


3+1/2 כוסות (500 גרם) קמח

200 גרם חמאה

1/2 כוס מים קרים

1 כפית מלח

למלית

2קופסאות שימורים של פטריות חתוכות
1 סלרי אמריקאי חתוך לקוביות קטנות
2גזרים חתוכים לקוביות קטנות
3 בצלים קצוצים
4 שיני שום כתוש טרי
2 כפות אבקת מרק פטריות

אופן הכנה:

*מטגנים הירקות עד להשחמה
*מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת
*מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כ-10 דקות נוספות
*מתבלים במלח ופלפל לבן,מוסיפים את אבקת המרק ומטגנים כ-3 דקות על אש נמוכה.






הנה תמונת עיגולי הבצק המוכנים שקניתי


אין תגובות:

פרסום תגובה