1 באוקטובר 2012

עוגת גבינה ואוריאו גרסה שנייה

חגים. אורחים. עוגות ....
אחת העוגות האהובות עלי היא עוגת גבינה ואוראו. לעוגה זו יש מספר גרסאות כאשר אחת מהן פרסמתי בעבר בבלוג (הגרסה של חן שוקרון).
כעת נתקלתי בגרסא של רות אוליבר - אותה אהבתי מאוד משום שמתיקותה עדינה ביותר. 
יצאתי לדרך .....
התחלתי בחבילת עוגיות אוריאו הטחונות עם 30 גרם חמאה - להניח בתבנית ולשלוח למנוחה במקפיא 




כעת נקציף גבינת מסקרפונה,שמנת מתוקה, סוכר, תמצית וניל ונס קפה . לזה נוסיף שוקולד מריר קצוץ דק ועוגיות אוראו מצופות שוקולד קצוצות דק. 


 

נשטח את התערובת בתבנית ונחזיר להקפאה 



לאחר כשעה נכין גנאש ונשפוך על התערובות. נחזיר להקפאה.




כעת נקציף שמנת מתוקה ונעטר את העוגה





עוגת גבינה אוראו – רות אוליבר
חומרים לרינג (או לתבנית קפיצית) בקוטר 22 ס”מ: 
לבסיס:
חבילה עוגיות אוראו (16 עוגיות סנדוויץ)
30 גרם חמאה
לקרם מסקרפונה ועוגיות:
250 גרם גבינת מסקרפונה
מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
כפית אבקת קפה נמס
כפית תמצית וניל
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
10 עוגיות סנדוויץ’ אוראו מצופות שוקולד, קצוצות דק
50 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
לגנאש:
60 גרם שוקולד מריר קצוץ
60 מ”ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
לקישוט קצפת:
מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
כפות סוכר
עוגיות סנדוויץ’ אוראו מצופות שוקולד חתוכות לרבעים

 מכינים את הבסיס: מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה רינג (או מרפדים תבנית קפיצית בעיגול נייר אפייה). 
טוחנים עוגיות עם חמאה במעבד מזון לפירורים גדולים ולחים. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. מקפיאים ל-15 דקות.
 
מכינים קרם מסקרפונה ועוגיות: מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה, קפה נמס, וניל וסוכר לקרם יציב. מקפלים פנימה עוגיות קצוצות ושוקולד. יוצקים על הבסיס ומקפיאים לשעה
מכינים גנאש: מניחים שוקולד בקערה קטנה. מחממים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד וממתינים דקה. מערבבים ויוצקים על הקרם. מעבירים לכמה דקות למקפיא עד שהגנאש מתקשה
מכינים קישוט קצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה. מורחים על הגנאש ומקשטים ברבעי עוגיות אוראו מצופות. שומרים במקפיא עד ההגשה(אני לא הנחתי את רבעי העוגיות...הן נעלמו אי שם בדרך בעזרת הגמדים)


 


בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה