26 באוקטובר 2012

עוגת שיש

בוקר יום שישי , יושבת מול המחשב בניסיון להחליט איזו עוגה להכין....עוגת הקסם? כבר נדוש? עוגת שוקולית? עוגת שמרים? האמת, כן, בא לי על עוגת שמרים אבל רוצה משהו מהיר ....
ואז...אאוריקה ....חיה, מהבלוג לבשל עם קיצי , העלתה עוגת שיש שהיא הכינה ו....בינגו ....הנה ...יש עוגה , אחחח איזו עוגה. מקור העוגה הוא מהבלוג של פנינה (וכך המתכון מתגלגל ומתגלגל :P ).
זהו, שעה עברה והבית מריח .....



הנה המתכון ואתם יותר ממוזמנים להציץ לבלוג של קיצי שיש בו דברים טעימים (אני מהמכורות אליו). 
עוגת שיש 

להמיס יחד על האש  3 כפות קקאו + 3 כפות סוכר + 5 כפות מים . 
להוסיף 1/3 חבילת חמאה ולערבב 
לקרר
להפריד 5 ביצים ולהקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר לקצף יציב. 
לערבב את החלמונים עם שקית סוכר וניל ו- 4 כפות שמן.
לערבב כוס וחצי קמח תופח + חבילת שוקולד מריר חתוך לקוביות (במקור ניתן להוסיף 100 גרם צימוקים).
להוסיף לקצף החלבונים את תערובת החלמונים תוך קיפול זהיר. 
להוסיף את תערובת הקמח בפעמיים ולערבב בעדינות בתנועות קיפול. 
לשפוך מעל את קרם השוקולד ולערבב במינימום תנועות. 
לצקת לתבנית משומנת , לדפוק אותה פעמיים על השיש ליישור. 
לאפות בחום של 175 מעלות למשך 30 - 45 דקות (אצלי 40).
לקרר את העוגה. 
ראו את איי השוקולד המבצבצים - העוגה עסיסית ונהדרת (אל תייבשו אותה....). 


בתיאבון 

אין תגובות:

פרסום תגובה