12 בינואר 2013

עוגת תפןחי עץ שוקולד ופקאן

הי 
זוכרים שאני חולת עוגות תפוחים?  ברשומה הקודמת על עוגות התפוחים כיכבה העוגה הזו  ואילו היום מככבת עוגה נוספת . העוגה היא עוגת ילדותי שאימי הכינה להנאתנו הרבה . העוגה קיבלה אצלינו את השם "עוגת טהראן" , ככל הנראה שהוכנה רבות בעת שהותינו שם בשליחות ממושכת. 


עוגת תפוחי עץ 
בצק פריך: 
200 גרם קמח
75 גרם חמאה קרה 
75 גרם סוכר
1 סוכר וניל
1 ביצה טרופה 
ללוש עד בצק , לשטח בתבנית פאי (כולל דפנות).
לאפות בחום 180 מעלות 20 דקות. 
מילוי
1 ק"ג תפוחי עץ חתוכים לקוביות 
2 כפות סוכר
מעט מיץ לימון
מעט תמצית וניל 
מעט מים 
לבשל עד ריכוך ולסנן נוזלים. 
לקצוץ 50 גרם שוקולד מריר ו- 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים ולהוסיף לתפוחי העץ. 
להניח על התחתית האפוייה .
להקציף שני חלבונים עם 80 גרם סוכר ולמרוח על תפוחי העץ. 
לאפות עד הזהבה של המרנג. 

וטיפ קטן לעצלנים ....ניתן להשתמש בבצק פריך של מעדנות ....:P

המשך שבת חמימה ונעימה 
אורית 

אין תגובות:

פרסום תגובה