הי
זוכרים שאני חולת עוגות תפוחים? ברשומה הקודמת על עוגות התפוחים כיכבה העוגה הזו ואילו היום מככבת עוגה נוספת . העוגה היא עוגת ילדותי שאימי הכינה להנאתנו הרבה . העוגה קיבלה אצלינו את השם "עוגת טהראן" , ככל הנראה שהוכנה רבות בעת שהותינו שם בשליחות ממושכת.
עוגת תפוחי עץ
בצק פריך:
200 גרם קמח
75 גרם חמאה קרה
75 גרם סוכר
1 סוכר וניל
1 ביצה טרופה
ללוש עד בצק , לשטח בתבנית פאי (כולל דפנות).
לאפות בחום 180 מעלות 20 דקות.
מילוי
1 ק"ג תפוחי עץ חתוכים לקוביות
2 כפות סוכר
מעט מיץ לימון
מעט תמצית וניל
מעט מים
לבשל עד ריכוך ולסנן נוזלים.
לקצוץ 50 גרם שוקולד מריר ו- 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים ולהוסיף לתפוחי העץ.
להניח על התחתית האפוייה .
להקציף שני חלבונים עם 80 גרם סוכר ולמרוח על תפוחי העץ.
לאפות עד הזהבה של המרנג.
וטיפ קטן לעצלנים ....ניתן להשתמש בבצק פריך של מעדנות ....
המשך שבת חמימה ונעימה
אורית
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה